Списак Аргентине: То се чекало! Нека свађе почну...!

Селектор Сампаоли објавио дуго чекану проширену листу на којој нема бројних звучних имена.  Икарди и Дибала су ту, али нема Краневитера.  Хорхе Сампаоли објавио шири списак Аргентине за Мундијал у Русији.

Фудбал 15.05.2018 | 09:15
Списак Аргентине: То се чекало! Нека свађе почну...!
Била би заиста неправда да се нишу нашли макар на ширем списку, а да ли ће и путовати на Светско првенство у Русији, то ћемо још видети. 

Пауло Дибала и Мауро Икарди и даље могу да сањају о одласку на Мундијал, пошто их је селектор Хорхе Сампаоли, ипак, уврстио међу 35 фудбалера који ће проћи припреме. 

По писању аргентинских медија, шансе да се нађу на листи од 23 играча су и даље јако мале... Званично јер је конкуренција огромна, незванично, јер нису у добрим односима са Лионелом Месијем.

Како било, сјајни офанзивни везиста Јувентуса и нападач Интера имају чему да се надају, за разлику од 24-годишњег дефанзивног везисте Зенита, Матијаса Краневитера, који и поред великог квалитета није добио позив Сампаолија. 

Током квалификација три пута је одиграо целу утакмицу, а седам преседео на клупи, међутим, сада је изостављен. Као и Ерик Ламела из Тотенхема, Анхел Кореа из Атлетико Мадрида, Хавијер Пасторе из Пари Сен Жермена, Алехандро Гомез из Аталанте, Хоакин Кореа из Севиље, па и млади Ђовани Симеоне из Фиорентине или ветеран Карлос Тевез из Боке Јуниорс.

И без свих тих имена, "гаучоси" ће бити страховито јаки.

Напокон је објављен и вероватно најжељније ишчекивани шири списак за Мундијал. Аргентински селектор ХорхеСампаоли је обелоданио листу од 35 играча која ће бити скраћена на коначних 23 уочи почетка СП у Русији.

Оно што је најзанимљивије је да се на ширем списку ипак налазе Мауро Икарди и Пауло Дибала за које се спекулисало да би могли да буду прецртани јер не уклапају у екипу и нису баш по вољи Леу Месију. Ово наравно и даље не значи да ће Икарди и Дибала бити учесници Мундијала, али макар се и даље надају. Конкуренција је паклена...

Нема дилеме да ће списак изазвати лавину коментара у Аргентини и да ће сада по њиховом обичају почети свађе, клупске поделе и полемике ко није заслужио позив, а ко је неоправдано запостављен.

Притисак јавности је уродио плодом за позиве феноменалног Риверовог голмана Франка Арманија који је добио предност у односу на искусног Маркезина који је до сада био редован на списковима. Сампаоли је изенандио са још два имена која су тек последњих дана ушла у шири круг кандидата. Један је Родриго Батаља из Спортинга, а други искусни Кристијан Ансалди из Торина. Истовремено, прецртао је двојицу фудбалера за које се спекулисало да ће чак бити међу 23: бека Фабрисија Бустоса из Индепендијентеа и везисту Матијаса Краневитера из Зенита. Фантастичним играма за Боку последњих недеља, место на ширем списку је обезбедио и вечити таленат и несташни дечко аргентинског фудбала Рикардо Сентурион. Због тешких повреда, на списку нема Емануела Мамане из Зенита и Фернанда Гага из Боке. 

Додајмо и списак познатих имена која нису успела да се нађу међу 35 одабрана: Ерик Ламела(Тотенхем), Анхел Кореа (Атлетико), Хавијер Пасторе (ПСЖ), Алехандро Гомез (Аталанта), Матијас Краневитер(Зенит), Ђовани Симеоне (Фјорентина), Матео Мусакио (Милан), Емилијано Ригони (Зенит), Себастијан Дријуси(Зенит), Хоакин Кореа (Севиља)...  Чини се да се Самполи највише огрешио о Анхела Кореу, Ламелу и Гомеза. 

А замислите како ће тек бити када скрати списак на 23. Пакао!

ГОЛМАНИ: Серхио Ромеро (Манчестер Јунајтед), Вилфредо Кабаљеро (Челси), Нахуел Гузман (Тигрес), Франко Армани (Ривер Плејт).

ОДБРАНА: Габријел Меркадо (Севиља), Николас Отаменди (Манчестер Сити), Хавијер Маскерано (Хебеј), Федерико Фацио (Рома), Маркос Рохо (Манчестер Јунајтед), Маркос Акуња (Спортинг Лисабон), Николас Таљафико (Ајакс), Рамиро Фунес Мори (Евертон), Херман Пецела (Фиорентина), Кристијан Ансалди (Торино).

ВЕЗНИ РЕД: Едуардо Салвио (Бенфика), Лукас Биља (Милан), Евер Банега (Севиља), Ђовани Ло Селсо (ПСЖ), Мануел Лансини (Вест Хем), Енцо Перез (Ривер Плејт), Пабло Перез (Бока Јуниорс), Леандро Паредес (Зенит), Гвидо Пизаро (Севиља), Родриго Батаља (Спортинг Лисабон), Рикардо Сентурион (Расинг), Анхел Ди Марија (ПСЖ), Дијего Пероти (Рома), Максимилијано Меса (Индепендијенте).

НАПАД: Пауло Дибала (Јувентус), Сергио Агуеро (Манчестер Сити), Гонзало Игуаин (Јувентус), Лионел Меси (Барселона), Мауро Икарди (Интер), Лаутаро Мартинез (Расинг), Кристијан Павон (Бока Јуниорс).

Извор: моззартспорт, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар