ПСЖ изабрао новог тренера! Изненађени?

Јесте недавно најављено, али опет, да ли сте могли да очекујете овакав расплет? ЗВАНИЧНО: Тухел је нови тренер Пари Сен Жермена! Немац је потписао двогодишњи уговор.  Пробаће да 'укроти' Нејмара – Томас Тухел је нови тренер ПСЖ! Немачки тренер Томас Тухел нови је шеф струке Парис Сен Жермена, објавио је француски клуб.

Фудбал 14.05.2018 | 18:45
ПСЖ изабрао новог тренера! Изненађени?
После Италијана, Француза и Шпанца, ред је на Немца.

Од како је компанија "Катар спортс инвестментс" пре седам година купила Пари Сен Жермен, доведена су и смењена три тренера - Карло Анћелоти, Лоран Блан и Унаи Емери.

Од идуће сезоне на клупи "светаца" седеће ново лице - Томас Тухел!

Долазак бившег тренера Мајнца и Борусије Дортмунд недавно је најавио француски "Телефоот", међутим, питање је колико је било оних који су заиста веровали да ће се то и догодити, јер 44-годишњи Тухел иза себе нема много искуства, нити каријеру богату трофејима, а познато је да Парижани "пуцају" на освајање Лиге шампиона.

Уговор је потписан на две године, па ћемо видети како ће се ова сарадња развијати...

Сада је и званично - Томас Тухел је нови тренер Пари Сен Жермена!

То је клуб из Париза објавио на званичном сајту и истакао да је немачки стручњак потписао на две године са шампионом Француске.

Тухел је већ дуго био "завршен посао", а само се чекао прави моменат да све постане званично. Он ће на клупи Светаца заменити Унаја Емерија.

"Радујем се што ћу радити са овим сјајним играчима од којих су неки међу најбољима на свету. Даћу све од себе што могу да помогнем играчима да иду до својих лимита. Тим има изузетан потенцијал и тај изазов код мене ствара највеће узбуђење", рекао је Тухел на представљању.

Немац је постао познат широј јавности као тренер Мајнца где је радио од 2009. године до 2014. када је прешао у Борусију Дортмунд.

Ту је постало јасно да Тухел може да уђе у ципеле чак и Јиргена Клопа, показао је да воли да форсира офанзиван фудбал и то му је сада била једна од главних препорука за долазак у Париз.

Финансијски потентан ПСЖ дуго тражи формулу којом би успео да се домогне успеха у Лиги шампиона, ескперимент са Унајем Емеријем није успео.

Сада је ту Тухел. А у Паризу су веома срећни због тога.

"Веома сам срећан што вам представљам Томаса Тухела.  Он је један од најбољих европских тренера који је достигао највећи ниво последњих година. Његов амбициозан карактер и укус за нападачки фудбал је нешто што се увек свиђало Пари Сен Жермену. То наши навијачи воле и томе се диве", рекао је председник ПСЖ-а Насер Ал Келаифи.

Постоје наводи да је Тухел одбио понуду да буде наследник Јупа Хајнкеса у Бајерну из Минхена. 

На листи кандидата Парижана за место тренера били су још Масимилијано Алегри, Антонио Конте, Маурисио Покетино, па чак и Арсен Венгер. Али то очигледно неће бити случај.

Четрдесет четворогодишњи тренер је наследио Јиргена Клопа на клупи "Милионера" када је овај отишао у Ливерпул 2015. године, а пре тога је пет сезона водио Мајнц.

Унај Емери ће своју последњу утакмицу као тренер ПСЖ одиграти против Каена, а замера му се што није отишао корак даље у Лиги шампиона. ПСЖ је ове сезоне испао у осмини финала од Реала из Мадрида.

ПСЖ од сада и званично има новог тренера. Тухела чека озбиљан посао током лета... Зато је већ обавио разговоре са Нејмаром, али и осталим главним играчима у тиму.

Извор: мондо.рс, моззартспорт, Б92

Коментари / 0

Оставите коментар