PSŽ izabrao novog trenera! Iznenađeni?

Jeste nedavno najavljeno, ali opet, da li ste mogli da očekujete ovakav rasplet? ZVANIČNO: Tuhel je novi trener Pari Sen Žermena! Nemac je potpisao dvogodišnji ugovor.  Probaće da 'ukroti' Nejmara – Tomas Tuhel je novi trener PSŽ! Nemački trener Tomas Tuhel novi je šef struke Paris Sen Žermena, objavio je francuski klub.

Fudbal 14.05.2018 | 18:45
PSŽ izabrao novog trenera! Iznenađeni?
Posle Italijana, Francuza i Španca, red je na Nemca.

Od kako je kompanija "Katar sports investments" pre sedam godina kupila Pari Sen Žermen, dovedena su i smenjena tri trenera - Karlo Anćeloti, Loran Blan i Unai Emeri.

Od iduće sezone na klupi "svetaca" sedeće novo lice - Tomas Tuhel!

Dolazak bivšeg trenera Majnca i Borusije Dortmund nedavno je najavio francuski "Telefoot", međutim, pitanje je koliko je bilo onih koji su zaista verovali da će se to i dogoditi, jer 44-godišnji Tuhel iza sebe nema mnogo iskustva, niti karijeru bogatu trofejima, a poznato je da Parižani "pucaju" na osvajanje Lige šampiona.

Ugovor je potpisan na dve godine, pa ćemo videti kako će se ova saradnja razvijati...

Sada je i zvanično - Tomas Tuhel je novi trener Pari Sen Žermena!

To je klub iz Pariza objavio na zvaničnom sajtu i istakao da je nemački stručnjak potpisao na dve godine sa šampionom Francuske.

Tuhel je već dugo bio "završen posao", a samo se čekao pravi momenat da sve postane zvanično. On će na klupi Svetaca zameniti Unaja Emerija.

"Radujem se što ću raditi sa ovim sjajnim igračima od kojih su neki među najboljima na svetu. Daću sve od sebe što mogu da pomognem igračima da idu do svojih limita. Tim ima izuzetan potencijal i taj izazov kod mene stvara najveće uzbuđenje", rekao je Tuhel na predstavljanju.

Nemac je postao poznat široj javnosti kao trener Majnca gde je radio od 2009. godine do 2014. kada je prešao u Borusiju Dortmund.

Tu je postalo jasno da Tuhel može da uđe u cipele čak i Jirgena Klopa, pokazao je da voli da forsira ofanzivan fudbal i to mu je sada bila jedna od glavnih preporuka za dolazak u Pariz.

Finansijski potentan PSŽ dugo traži formulu kojom bi uspeo da se domogne uspeha u Ligi šampiona, eskperiment sa Unajem Emerijem nije uspeo.

Sada je tu Tuhel. A u Parizu su veoma srećni zbog toga.

"Veoma sam srećan što vam predstavljam Tomasa Tuhela.  On je jedan od najboljih evropskih trenera koji je dostigao najveći nivo poslednjih godina. Njegov ambiciozan karakter i ukus za napadački fudbal je nešto što se uvek sviđalo Pari Sen Žermenu. To naši navijači vole i tome se dive", rekao je predsednik PSŽ-a Naser Al Kelaifi.

Postoje navodi da je Tuhel odbio ponudu da bude naslednik Jupa Hajnkesa u Bajernu iz Minhena. 

Na listi kandidata Parižana za mesto trenera bili su još Masimilijano Alegri, Antonio Konte, Maurisio Poketino, pa čak i Arsen Venger. Ali to očigledno neće biti slučaj.

Četrdeset četvorogodišnji trener je nasledio Jirgena Klopa na klupi "Milionera" kada je ovaj otišao u Liverpul 2015. godine, a pre toga je pet sezona vodio Majnc.

Unaj Emeri će svoju poslednju utakmicu kao trener PSŽ odigrati protiv Kaena, a zamera mu se što nije otišao korak dalje u Ligi šampiona. PSŽ je ove sezone ispao u osmini finala od Reala iz Madrida.

PSŽ od sada i zvanično ima novog trenera. Tuhela čeka ozbiljan posao tokom leta... Zato je već obavio razgovore sa Nejmarom, ali i ostalim glavnim igračima u timu.

Izvor: mondo.rs, mozzartsport, B92

Komentari / 0

Ostavite komentar