Обијена кућа Трајковића

Српски национални форум са Космета је саопштио да је обијена кућа члана председништва те организације Момчила Трајковића у Чагавици.

Србија 14.05.2018 | 16:11
Обијена кућа Трајковића
Како је наведено, то се десило у време док се у Београду, у сарадњи са државним врхом, одржавао округли сто СНФ.

Додаје се да је том приликом учињена велика материјална штета, и унесен немир у породицу Трајковић, као и међу становнике централног Косова. 

“Подвлачимо да ово није први напад на господина Трајковића. Предходни су били одмах након одржавања округлог стола у Лапљем Селу, када су му први пут истоверемено обијени кућа у Чаглавици и канцеларија у Грачаници. Нажалост, ти напади се временски подудрају са активностима СНФ, а нарочито од када СНФ добија одређену политичку подршку политичких кругова у Србији, због отвореног неслагања са политиком власти у Београду која се води на Косову и Метохији. Коме то не одговара, можда и није тешко закључити”, наводи се. 

У саооштењу се истиче да ови немили догађаји који се временски поклапају са активностима СНФ, морају да се схвате врло озбиљно.

“СНФ апелује на надлежне органе да предузму све како би се предупредили напади и спречила застрашивања која су предходила трагедији каква се десила у Косовској Митровици, 16. јануара ове године”, додаје се у саопштењу.

(Б92)


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Д

14.05.2018 17:45

Ја немлгу вјеровати какве Вучић преговоре вишр врши у вези косова људе убијају, пљачкају,малтретирају па чему више стаманиту багру више што си више бољи они с е гори а сранци гори од албанаца.

ОДГОВОРИТЕ