Крунићева преокретом послала Винчи у пензију!

Најбоље рангирана српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у друго коло WТА турнира у Риму.  Крунић јача од Винчи и публике.  Најбоља српска тенисерка победила италијанску ветеранку у атмосфери Дејвис куп мечева и пласирала се у друго коло турнира у Риму.

Тенис 14.05.2018 | 16:15
Крунићева преокретом послала Винчи у пензију!
Крунићева, која је до главног жреба стигла захваљујући повлачењу повређених тенисрки, савладала је италијанску ветеранку Роберту Винчи после преокрета са 2:6, 6:0, 6:3.

Био је то последњи наступ Италијанке у каријери, током које је освојила десет WТА титула, а најбољи пласман јој је било седмо место у мају 2016.

Наредна ривалка Крунићеве биће победница меча измедју Летонке Анастасије Севастове и Францускиње Кристине Младеновић. 

Александра Крунић је после пораза у квалификацијама од Полоне Херцог добила још једну шансу да се докаже пред љубитељима тениса у Риму и искористила ју је на најбољи начин.

Она је за сат и 36 минута победила прекаљену Италијанку Роберту Винчи резултатом 2:1, по сетовима 2:6, 6:0, 6:3.

Крунић је после изгубљеног првог сета почела да доминира. Освојила је осам гемова заредом и девет од наредних 10, тако да је у одлучујућем сету водила 2:0 и 3:1.

Тридесетпетогодишња Винчи, којој је ово опроштајни наступ у Риму, успела је да уз здушну подршку са пуних трибина ухвати прикључак и изједначи на 3:3.

Алекс се потом максимално концентрисала, престала да греши и уз помоћ одједном посустале Винчи, узела чак 11 поена у низу. Тиме је стигла до три узастопне брејк, сет и меч лопте. Противница је спасила две, али трећу није.

Крунић, која је 46. на најновијој WТА листи, у другом колу ће се састати са Летонком Анастасијом Севастовом (20) или Кристином Младеновић (30) из Француске, чији меч је на програму у уторак.

За све ово Српкиња може да захвали Петри Квитовој, која је после освајања турнира у Мадриду одлучила да због исцрпљености откаже наступ у главном граду Италије и тиме се отворило једно "екстра" место у главном жребу.

Турнир у Риму игра се за наградни фонд од 3.351.720 долара.

Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар