Krunićeva preokretom poslala Vinči u penziju!

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu.  Krunić jača od Vinči i publike.  Najbolja srpska teniserka pobedila italijansku veteranku u atmosferi Dejvis kup mečeva i plasirala se u drugo kolo turnira u Rimu.

Tenis 14.05.2018 | 16:15
Krunićeva preokretom poslala Vinči u penziju!
Krunićeva, koja je do glavnog žreba stigla zahvaljujući povlačenju povređenih tenisrki, savladala je italijansku veteranku Robertu Vinči posle preokreta sa 2:6, 6:0, 6:3.

Bio je to poslednji nastup Italijanke u karijeri, tokom koje je osvojila deset WTA titula, a najbolji plasman joj je bilo sedmo mesto u maju 2016.

Naredna rivalka Krunićeve biće pobednica meča izmedju Letonke Anastasije Sevastove i Francuskinje Kristine Mladenović. 

Aleksandra Krunić je posle poraza u kvalifikacijama od Polone Hercog dobila još jednu šansu da se dokaže pred ljubiteljima tenisa u Rimu i iskoristila ju je na najbolji način.

Ona je za sat i 36 minuta pobedila prekaljenu Italijanku Robertu Vinči rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:0, 6:3.

Krunić je posle izgubljenog prvog seta počela da dominira. Osvojila je osam gemova zaredom i devet od narednih 10, tako da je u odlučujućem setu vodila 2:0 i 3:1.

Tridesetpetogodišnja Vinči, kojoj je ovo oproštajni nastup u Rimu, uspela je da uz zdušnu podršku sa punih tribina uhvati priključak i izjednači na 3:3.

Aleks se potom maksimalno koncentrisala, prestala da greši i uz pomoć odjednom posustale Vinči, uzela čak 11 poena u nizu. Time je stigla do tri uzastopne brejk, set i meč lopte. Protivnica je spasila dve, ali treću nije.

Krunić, koja je 46. na najnovijoj WTA listi, u drugom kolu će se sastati sa Letonkom Anastasijom Sevastovom (20) ili Kristinom Mladenović (30) iz Francuske, čiji meč je na programu u utorak.

Za sve ovo Srpkinja može da zahvali Petri Kvitovoj, koja je posle osvajanja turnira u Madridu odlučila da zbog iscrpljenosti otkaže nastup u glavnom gradu Italije i time se otvorilo jedno "ekstra" mesto u glavnom žrebu.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 3.351.720 dolara.

Izvor: B92, mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar