Стабилно стање учесника маратона

Здравствено стање четворо пацијената који су хоспиталозовани у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске због симптома топлотног удара стабилно је и они остају на даљем лијечењу и праћењу, саопштено је из УКЦ-а.

Република Српска 14.05.2018 | 15:44
Стабилно стање учесника маратона
Пацијент чији су иницијали М.Г. /27/ је стабилних виталних параметара, свјестан и оријентисан, те остаје на даљем лијечењу и праћењу у Клиници за кардиологију, рекла је љекар Клинике за кардиологију УКЦ-а Дијана Трнинић.

Пацијент је јуче одвојен од апарата за механичку вентилацију, а због едема мозга био стављен у индуковану кому, као и пацијент чији су иницијали Ј.Ш. /31/.

Према ријечима љекара Клинике за плућне болести УКЦ-а Раде Арнаутовић, пацијент Ј.Ш. је хемодинамски и клинички стабилан, те остаје на даљем лијечењу и праћењу у овој клиници.

Здравствено стање пацијената чији су иницијали С.Ј. /47/ и И.Т. /35/ је стабилно, а према ријечима начелника Клинике за унутрашње болести УКЦ-а Бранислава Гашића, они због даљег лијечења и праћења остају хоспитализовани у овој клиници.

Из УКЦ-а наводе да су у суботу, 12. маја у 10.50 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука у пријемну интернистичку амбуланту Универзитетског клиничког центра довезени пацијенти Ј.Ш, М.Г. и С.Ј, те у 18.30 часова пацијент И.Т.

Сви пацијенти су првобитно били хоспитализовани у Клиници за интензивну медицину за нехируршке гране УКЦ Републике Српсек због симптома топлотног удара.

Ријеч је о учесницима 4. Бањалучког М:тел полумаратона. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игор

14.05.2018 16:52

Па вецина физицко није радила цитаво сколовање а сад се налозили на "здрав зивот" и маратон . Све "Ђоковици" бањалуцки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

15.05.2018 09:50

А какво је стање са прошлогодишњим "маратонцима"? И прошле године овако се исто десило. Ако је проблем у времену, помјерићемо маратон иза поноћи.