Stabilno stanje učesnika maratona

Zdravstveno stanje četvoro pacijenata koji su hospitalozovani u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara stabilno je i oni ostaju na daljem liječenju i praćenju, saopšteno je iz UKC-a.

Republika Srpska 14.05.2018 | 15:44
Stabilno stanje učesnika maratona
Pacijent čiji su inicijali M.G. /27/ je stabilnih vitalnih parametara, svjestan i orijentisan, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u Klinici za kardiologiju, rekla je ljekar Klinike za kardiologiju UKC-a Dijana Trninić.

Pacijent je juče odvojen od aparata za mehaničku ventilaciju, a zbog edema mozga bio stavljen u indukovanu komu, kao i pacijent čiji su inicijali J.Š. /31/.

Prema riječima ljekara Klinike za plućne bolesti UKC-a Rade Arnautović, pacijent J.Š. je hemodinamski i klinički stabilan, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u ovoj klinici.

Zdravstveno stanje pacijenata čiji su inicijali S.J. /47/ i I.T. /35/ je stabilno, a prema riječima načelnika Klinike za unutrašnje bolesti UKC-a Branislava Gašića, oni zbog daljeg liječenja i praćenja ostaju hospitalizovani u ovoj klinici.

Iz UKC-a navode da su u subotu, 12. maja u 10.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti J.Š, M.G. i S.J, te u 18.30 časova pacijent I.T.

Svi pacijenti su prvobitno bili hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC Republike Srpsek zbog simptoma toplotnog udara.

Riječ je o učesnicima 4. Banjalučkog M:tel polumaratona. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

14.05.2018 16:52

Pa vecina fizicko nije radila citavo skolovanje a sad se nalozili na "zdrav zivot" i maraton . Sve "Đokovici" banjalucki.

ODGOVORITE
Name

Мрачајски прото

15.05.2018 09:50

А какво је стање са прошлогодишњим "маратонцима"? И прошле године овако се исто десило. Ако је проблем у времену, помјерићемо маратон иза поноћи.