Селектор Хрватске позвао све што вриједи!

Без изненађења на ширем списку "ватрених" за Светско првенство у Русији. Нема само суспендованог Срне.  Страшан тим има Хрватска: Реал, Барса, Реал, Интер, Јуве, Интер, Ливерпул, Атлетико. . . ! И сви га вала играју!

Фудбал 14.05.2018 | 21:15
Селектор Хрватске позвао све што вриједи!
Селектор Хрватске Златко Далић саопштио је списак кандидата за наступ на Мундијалу у Русији, на коме се налазе 32 играча.

Ту су сви добро познати асови из великих европских клубова, "костур" је исти као на претходним такмичењима, не рачунајући Дарија Срну, који је под суспензијом због допинга.

Као и сви остали, Хрвати морају да коначан састав са 23 имена доставе ФИФА до 4. јуна.

На Мундијалу ће се такмичити у групи Д. Прву утакмицу одиграће против Нигерије, затим против Аргентине и у трећем колу против Исланда.

У оквиру припрема заказали су два меча - против Бразила у Ливерпулу 3. јуна и против Сенегала 8. јуна у Осијеку.

Сви највећи су ту. Златко Далић није ни имао много избора. У срж хрватске репрезентације не може се такнути. Просто, толико су ту велика имена да би их сваки селектор на свету гурнуо у тим. Посебно на шири списак за Мундијал у Русији.

Имена сва знате, али чисто као прилог тези да су много јаки, стартних 11 Коцкастих би, ако гледамо клубове у којима играју њихови репрезентативци, могло да изгледа и овако: Монако - Атлетико, Ливерпул, Локомотива Москва, Бајер Леверкузен - Интер, Реал - Интер, Реал, Барселона - Јувентус.

А на клупи рецимо: Наполи, Милан, Шалке, Фјорентина... И сви га вала играју. Тачније имају и те како важну улогу у својим екипа. Углавном бар.

Много су јаки. Још кад би имали и добре односе са јавношћу можда би нешто велико и урадили. Без обзира, групу са Аргентином, незгодним Исландом и Нигеријом би морали да прођу. Квалитетом су сигурно у прва два и то им нико неће оспорити.

Осим можда земљака у Хрватској.

Иначе, већих изненађења на Далићевом списку нема. Осим мпжда тога што су је после продаје Борне Сосе Штутгарту за 8.000.000 евра овде само један играч загребачког Динама. И то голман Доминик Ливаковић. Некад их је било и много, много више, јер су све репрезентативне селекције служиле и као излог Здравка Мамића.

СПИСАК

Голмани: Данијел Субашић (Монако), Ловре Калинић (Гент), Доминик Ливаковић (Динамо Загреб), Карло Летица (Хајдук);

Одбрана: Ведран Ћорлука (Локомотива Москва), Домагој Вида (Бешикташ), Иван Стринић (Сампдорија), Дејан Ловрен (Ливерпул), Шиме Врсаљко (Атлетико Мадрид), Јосип Пиварић (Динамо Кијев), Тин Једвај (Бајер Леверкузен), Матеј Митровић (Бриж), Борна Баришић (Осијек), Зоран Нижић (Хајдук), Дује Ћалета-Цар (Ред Бул Салцбург), Борна Соса (Динамо Загреб);

Средина: Лука Модрић (Реал), Иван Ракитић (Барселона), Матео Ковачић (Реал), Милан Бадељ (Фиорентина), Марцело Брозовић (Интер), Марко Рог (Наполи), Марио Пашалић (Спартак Москва), Филип Брадарић (Ријека);

Напад: Марио Манџукић (Јувентус), Иван Перишић (Интер), Никола Калинић (Милан), Андреј Крамарић (Хофенхајм), Марко Пјаца (Шалке), Анте Ребић (Ајнтрахт), Дује Чоп (Стандард), Иван Сантини (Каен).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар