Selektor Hrvatske pozvao sve što vrijedi!

Bez iznenađenja na širem spisku "vatrenih" za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nema samo suspendovanog Srne.  Strašan tim ima Hrvatska: Real, Barsa, Real, Inter, Juve, Inter, Liverpul, Atletiko. . . ! I svi ga vala igraju!

Fudbal 14.05.2018 | 21:15
Selektor Hrvatske pozvao sve što vrijedi!
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić saopštio je spisak kandidata za nastup na Mundijalu u Rusiji, na kome se nalaze 32 igrača.

Tu su svi dobro poznati asovi iz velikih evropskih klubova, "kostur" je isti kao na prethodnim takmičenjima, ne računajući Darija Srnu, koji je pod suspenzijom zbog dopinga.

Kao i svi ostali, Hrvati moraju da konačan sastav sa 23 imena dostave FIFA do 4. juna.

Na Mundijalu će se takmičiti u grupi D. Prvu utakmicu odigraće protiv Nigerije, zatim protiv Argentine i u trećem kolu protiv Islanda.

U okviru priprema zakazali su dva meča - protiv Brazila u Liverpulu 3. juna i protiv Senegala 8. juna u Osijeku.

Svi najveći su tu. Zlatko Dalić nije ni imao mnogo izbora. U srž hrvatske reprezentacije ne može se taknuti. Prosto, toliko su tu velika imena da bi ih svaki selektor na svetu gurnuo u tim. Posebno na širi spisak za Mundijal u Rusiji.

Imena sva znate, ali čisto kao prilog tezi da su mnogo jaki, startnih 11 Kockastih bi, ako gledamo klubove u kojima igraju njihovi reprezentativci, moglo da izgleda i ovako: Monako - Atletiko, Liverpul, Lokomotiva Moskva, Bajer Leverkuzen - Inter, Real - Inter, Real, Barselona - Juventus.

A na klupi recimo: Napoli, Milan, Šalke, Fjorentina... I svi ga vala igraju. Tačnije imaju i te kako važnu ulogu u svojim ekipa. Uglavnom bar.

Mnogo su jaki. Još kad bi imali i dobre odnose sa javnošću možda bi nešto veliko i uradili. Bez obzira, grupu sa Argentinom, nezgodnim Islandom i Nigerijom bi morali da prođu. Kvalitetom su sigurno u prva dva i to im niko neće osporiti.

Osim možda zemljaka u Hrvatskoj.

Inače, većih iznenađenja na Dalićevom spisku nema. Osim mpžda toga što su je posle prodaje Borne Sose Štutgartu za 8.000.000 evra ovde samo jedan igrač zagrebačkog Dinama. I to golman Dominik Livaković. Nekad ih je bilo i mnogo, mnogo više, jer su sve reprezentativne selekcije služile i kao izlog Zdravka Mamića.

SPISAK

Golmani: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Karlo Letica (Hajduk);

Odbrana: Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdorija), Dejan Lovren (Liverpul), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bajer Leverkuzen), Matej Mitrović (Briž), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk), Duje Ćaleta-Car (Red Bul Salcburg), Borna Sosa (Dinamo Zagreb);

Sredina: Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barselona), Mateo Kovačić (Real), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva), Filip Bradarić (Rijeka);

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Marko Pjaca (Šalke), Ante Rebić (Ajntraht), Duje Čop (Standard), Ivan Santini (Kaen).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar