Плеј-оф: Ко је под већим притиском пред меч сезоне?

Јокановић или Сесењон? Велика очекивања на Крејвен Котиџу пред реванш полуфинала плеј-офа за промоцију у Премијер лигу.  Јокан и Митар иду на све или ништа: Морамо више ризиковати! Менаџер Фулама Славиша Јокановић очекује од свог тима квалитетнију и пре свега ефектнију игру против Дербија у понедељак увече (20:45).

Фудбал 14.05.2018 | 17:15
Плеј-оф: Ко је под већим притиском пред меч сезоне?
Лондонски клуб је поражен на Прајд Парку у петак минималним резултатом, у првом мечу полуфинала плеј-офа Чемпионшипа за пласман у Премијер лигу.

Фулам, који је био трећи у регуларном делу сезоне, надиграо је шестопласирани тим Чемпионшипа, погађао оквир гола, али је домаћин "поенирао" из првог и јединог шута ка голу и стекао предност.

"Доминирали смо тереном, њих потпуно зауставили у нападу, нису могли да нас угрозе, створили смо више и пре свега боље шансе, али ето, они су постигли гол из једног центаршута. Не могу да будем незадовољан игром, али морам резултатом", осврнуо се Јокановић на тај меч. 

Реванш је на Крејвен Котиџу где је Фулам изубио само један од претходних 15 утакмица, и то од премијерлигаша Саутемптона, а у међувремену је остварио 12 победа. 

"Морамо играти са поно самопоуздања, храбро, морамо и више ризиковати. Истовремено, морамо бити организовани у одбрани јер су они снажан, искусан тим опасан из прекида који воли да игра са доста играча у позадини и онда када узме лопту запрети из контранапада и брзе транзиције. Не очекујем да играју нешто другачије у односу на први меч, док ми морамо додати нове елементе у нападу и постићи гол. Верујем у наш квалитет, да су играчи способни, добили смо много утакмица на свом терену уз подршку навијача", истакао је српски тренер. 

У другом полуфиналу Астон Вила је стекла минималну предност у Мидлзброу, а реванш у Бирминхему на Вила Парку је у уторак. Финале баража за ПЛ је 26. маја на Вемблију.

Притисак на Крејвен Котиџу уочи утакмице сезоне достиже врхунац. Фулам у реваншу са Дербијем мора да потврди квалитет, надокнади 0:1 из прве утакмице и домогне се Вемблија и директне битке за улазак у Премијер лиге.

Није лако Славиши Јокановићу од којег се очекује да за разлику од прве утакмице пронађе тактику и начин да пробије бедем испред гола Скота Каросона, али се чини да је највеће оптерећење ипак на леђима младог Рајана Сесењона.

Офанзивни везиста Фулама има само 17 година, али је постигао 15 голова у овој сезони и домаћа публика с правом очекује његов бљесак у одлучујућим тренуцима борбе за Лигу шампиона.

Ипак, Сесењона није било нигде у првој утакмици, па га је Јокановић извео 14 минута пре краја. А у изјавама пред вечерашњи меч покушао је максимално да скине терет са његових плећа.

„Он има блиставу будућнос испред себе. Не само везану за Фулам, већ за читаву Енглеску. Рајану је потребна помоћ људи око њега и овом детету не треба никакав притисак. Има само 17 година и није у реду говорити о нашим могућностима на рачун једног детета. Он је много пута показао да је сјајан момак, одличан фудбалер и велики радник. Верујемо да ће бити на свом најбољем нивоу. Побеђивао сам и губио утакмице, понекад сам играо лоше или врло добро. Није важно. Ово дете има стварно важну будућност и врло бистар ум“, рекао је Јокановић.

А када се ради о вечерашњој утакмици, српски стратег поручује да је вро свестан свега.

„Ми знамо шта је важно. Боримо се за Премијер лигу у Вембли. Не смемо да дозволимо фрустрацију, мнорамо да останемо самоуверени јер смо показали квалитет и имали смо добар карактер“, додао је Јокановић.

Иако је његова екипа постигла гол из јединог шута у оквир гола на Прајд Парку, менаџер Дербија Гери Роувет је добио прву тактичку битку. Без обзира што је после тога критикован због строге дефанзиве.

„Знам шта су све говорили о „Дербијевом начину“ или како год се то звало, али понекад је тражите разноразне начине за победу. Да бисте у томе успели морате да имате играче са снажним менталитетом. Пред почетак сезоне нисам био у позицији да урадимо оно што су радили други менаџери, а то је да одем и купим најбоље играче. Морали смо да продамо своја два најбоља играча (Хјуз и Инс) како бисмо могли да избалансирамо финансије“, рекао је Роувет.

ФУЛАМ – ДЕРБИ (20.45)

Стадион: Крејвен Котиџ
Капацитет: 25.700
Судија: Крис Каванаг

ФУЛАМ (4-3-3): Бетинели – Фредерикс, Одои, Рим, Таргет – Мекдоналд, Јохансе, Карни – Пијазон, Митровић, Сесењон.

ДЕРБИ (3-4-2-1): Карсон – Кио, Дејвис, Форсит – Висдом, Хаделстон, Џонсон, Вејман – Лоренс, Видра – Џером.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар