Plej-of: Ko je pod većim pritiskom pred meč sezone?

Jokanović ili Sesenjon? Velika očekivanja na Krejven Kotidžu pred revanš polufinala plej-ofa za promociju u Premijer ligu.  Jokan i Mitar idu na sve ili ništa: Moramo više rizikovati! Menadžer Fulama Slaviša Jokanović očekuje od svog tima kvalitetniju i pre svega efektniju igru protiv Derbija u ponedeljak uveče (20:45).

Fudbal 14.05.2018 | 17:15
Plej-of: Ko je pod većim pritiskom pred meč sezone?
Londonski klub je poražen na Prajd Parku u petak minimalnim rezultatom, u prvom meču polufinala plej-ofa Čempionšipa za plasman u Premijer ligu.

Fulam, koji je bio treći u regularnom delu sezone, nadigrao je šestoplasirani tim Čempionšipa, pogađao okvir gola, ali je domaćin "poenirao" iz prvog i jedinog šuta ka golu i stekao prednost.

"Dominirali smo terenom, njih potpuno zaustavili u napadu, nisu mogli da nas ugroze, stvorili smo više i pre svega bolje šanse, ali eto, oni su postigli gol iz jednog centaršuta. Ne mogu da budem nezadovoljan igrom, ali moram rezultatom", osvrnuo se Jokanović na taj meč. 

Revanš je na Krejven Kotidžu gde je Fulam izubio samo jedan od prethodnih 15 utakmica, i to od premijerligaša Sautemptona, a u međuvremenu je ostvario 12 pobeda. 

"Moramo igrati sa pono samopouzdanja, hrabro, moramo i više rizikovati. Istovremeno, moramo biti organizovani u odbrani jer su oni snažan, iskusan tim opasan iz prekida koji voli da igra sa dosta igrača u pozadini i onda kada uzme loptu zapreti iz kontranapada i brze tranzicije. Ne očekujem da igraju nešto drugačije u odnosu na prvi meč, dok mi moramo dodati nove elemente u napadu i postići gol. Verujem u naš kvalitet, da su igrači sposobni, dobili smo mnogo utakmica na svom terenu uz podršku navijača", istakao je srpski trener. 

U drugom polufinalu Aston Vila je stekla minimalnu prednost u Midlzbrou, a revanš u Birminhemu na Vila Parku je u utorak. Finale baraža za PL je 26. maja na Vembliju.

Pritisak na Krejven Kotidžu uoči utakmice sezone dostiže vrhunac. Fulam u revanšu sa Derbijem mora da potvrdi kvalitet, nadoknadi 0:1 iz prve utakmice i domogne se Vemblija i direktne bitke za ulazak u Premijer lige.

Nije lako Slaviši Jokanoviću od kojeg se očekuje da za razliku od prve utakmice pronađe taktiku i način da probije bedem ispred gola Skota Karosona, ali se čini da je najveće opterećenje ipak na leđima mladog Rajana Sesenjona.

Ofanzivni vezista Fulama ima samo 17 godina, ali je postigao 15 golova u ovoj sezoni i domaća publika s pravom očekuje njegov bljesak u odlučujućim trenucima borbe za Ligu šampiona.

Ipak, Sesenjona nije bilo nigde u prvoj utakmici, pa ga je Jokanović izveo 14 minuta pre kraja. A u izjavama pred večerašnji meč pokušao je maksimalno da skine teret sa njegovih pleća.

„On ima blistavu budućnos ispred sebe. Ne samo vezanu za Fulam, već za čitavu Englesku. Rajanu je potrebna pomoć ljudi oko njega i ovom detetu ne treba nikakav pritisak. Ima samo 17 godina i nije u redu govoriti o našim mogućnostima na račun jednog deteta. On je mnogo puta pokazao da je sjajan momak, odličan fudbaler i veliki radnik. Verujemo da će biti na svom najboljem nivou. Pobeđivao sam i gubio utakmice, ponekad sam igrao loše ili vrlo dobro. Nije važno. Ovo dete ima stvarno važnu budućnost i vrlo bistar um“, rekao je Jokanović.

A kada se radi o večerašnjoj utakmici, srpski strateg poručuje da je vro svestan svega.

„Mi znamo šta je važno. Borimo se za Premijer ligu u Vembli. Ne smemo da dozvolimo frustraciju, mnoramo da ostanemo samouvereni jer smo pokazali kvalitet i imali smo dobar karakter“, dodao je Jokanović.

Iako je njegova ekipa postigla gol iz jedinog šuta u okvir gola na Prajd Parku, menadžer Derbija Geri Rouvet je dobio prvu taktičku bitku. Bez obzira što je posle toga kritikovan zbog stroge defanzive.

„Znam šta su sve govorili o „Derbijevom načinu“ ili kako god se to zvalo, ali ponekad je tražite raznorazne načine za pobedu. Da biste u tome uspeli morate da imate igrače sa snažnim mentalitetom. Pred početak sezone nisam bio u poziciji da uradimo ono što su radili drugi menadžeri, a to je da odem i kupim najbolje igrače. Morali smo da prodamo svoja dva najbolja igrača (Hjuz i Ins) kako bismo mogli da izbalansiramo finansije“, rekao je Rouvet.

FULAM – DERBI (20.45)

Stadion: Krejven Kotidž
Kapacitet: 25.700
Sudija: Kris Kavanag

FULAM (4-3-3): Betineli – Frederiks, Odoi, Rim, Target – Mekdonald, Johanse, Karni – Pijazon, Mitrović, Sesenjon.

DERBI (3-4-2-1): Karson – Kio, Dejvis, Forsit – Visdom, Hadelston, Džonson, Vejman – Lorens, Vidra – Džerom.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar