Мало сунца, више кише у Српској

У Републици Српској данас ће бити промјенљиво вријеме са сунчаним интервалима ујутру, а током дана нестабилно уз пљускове са грмљавином. Постојаће услови и за локалне непогоде, наводи РХМЗ Републике Српске.

Република Српска 14.05.2018 | 07:41
Мало сунца, више кише у Српској
Ујутру умјерено облачно уз сунчане периоде. На крајњем сјеверу претежно облачно уз повремену кишу. Током пријеподнева и средином дана на западу развој облака уз појаву пљускова са грмљавином, док ће на истоку бити претежно суво и сунчаније.

Поподне у већини предјела нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином. Понегдје на сјеверу пљускови ће бити израженији уз јаче падавине и могућу појаву града.

Ветар слаб до умјерен југозападни и јужни, на сјеверу западни. Минимална температура ваздуха од 11°Ц до 16°Ц, у вишим предјелима од 8°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 20°Ц до 26°Ц, у вишим предјелима од 17°Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У уторак (15.05): Ујутру и пријеподне на југу и југозападу облачно са кишом, у осталим предјелима претежно суво уз сунчане периоде и рјеђу појаву кише. Током дана на југу киша јача, а падавине ће полако захватити већину предјела током поподнева уз постепено свјежије вријеме.

На југу се очекују нешто обилније падавине. Слаба киша ће падати и током ноћи. Минимална температура ваздуха од 7°Ц до 14°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 17°Ц на југозападу до 23°Ц на истоку, у вишим предјелима од 13°Ц.

У сриједу (16.05): Наставља се свјеже вријеме уз честу кишу. На југу и југозападу биће облачно са кишом током већег дијела дана, а на југу ће бити и нешто јачих падавина. У осталим предјелима падавине ће бити слабије, а пријеподне ће бити и повремених сунчани периода.

Током ноћи киша престају у већини предјела. Минимална температура ваздуха од 5°Ц до 10°Ц, на југу око 13°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 16°Ц до 22°Ц, у вишим предјелима од 12°Ц.

У четвртак (17.05): Ујутру хладније и суво уз сунчане периоде. Пријеподне и средином дана сунчани периоди уз мало топлије вријеме. Поподне поново нестабилно уз пролазну кишу и пљускове са грмљавином који се премјештају од запада ка истоку.

Минимална температура ваздуха од 4°Ц до 10°Ц, на југу око 12°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 19°Ц до 25°Ц, у вишим предјелима од 15°Ц, наводи РХМЗ Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар