Malo sunca, više kiše u Srpskoj

U Republici Srpskoj danas će biti promjenljivo vrijeme sa sunčanim intervalima ujutru, a tokom dana nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom. Postojaće uslovi i za lokalne nepogode, navodi RHMZ Republike Srpske.

Republika Srpska 14.05.2018 | 07:41
Malo sunca, više kiše u Srpskoj
Ujutru umjereno oblačno uz sunčane periode. Na krajnjem sjeveru pretežno oblačno uz povremenu kišu. Tokom prijepodneva i sredinom dana na zapadu razvoj oblaka uz pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok će na istoku biti pretežno suvo i sunčanije.

Popodne u većini predjela nestabilno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ponegdje na sjeveru pljuskovi će biti izraženiji uz jače padavine i moguću pojavu grada.

Vetar slab do umjeren jugozapadni i južni, na sjeveru zapadni. Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 16°C, u višim predjelima od 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 26°C, u višim predjelima od 17°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U utorak (15.05): Ujutru i prijepodne na jugu i jugozapadu oblačno sa kišom, u ostalim predjelima pretežno suvo uz sunčane periode i rjeđu pojavu kiše. Tokom dana na jugu kiša jača, a padavine će polako zahvatiti većinu predjela tokom popodneva uz postepeno svježije vrijeme.

Na jugu se očekuju nešto obilnije padavine. Slaba kiša će padati i tokom noći. Minimalna temperatura vazduha od 7°C do 14°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C na jugozapadu do 23°C na istoku, u višim predjelima od 13°C.

U srijedu (16.05): Nastavlja se svježe vrijeme uz čestu kišu. Na jugu i jugozapadu biće oblačno sa kišom tokom većeg dijela dana, a na jugu će biti i nešto jačih padavina. U ostalim predjelima padavine će biti slabije, a prijepodne će biti i povremenih sunčani perioda.

Tokom noći kiša prestaju u većini predjela. Minimalna temperatura vazduha od 5°C do 10°C, na jugu oko 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16°C do 22°C, u višim predjelima od 12°C.

U četvrtak (17.05): Ujutru hladnije i suvo uz sunčane periode. Prijepodne i sredinom dana sunčani periodi uz malo toplije vrijeme. Popodne ponovo nestabilno uz prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji se premještaju od zapada ka istoku.

Minimalna temperatura vazduha od 4°C do 10°C, na jugu oko 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 25°C, u višim predjelima od 15°C, navodi RHMZ Republike Srpske. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar