Денис Звиздић се повлачи из трке?

Денис Звиздић је све ближе одлуци да се уопште не нађе на листи потенцијалних кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 13.05.2018 | 16:01
Денис Звиздић се повлачи из трке?
То је и наговијестио у изјави за Клиx.ба истакавши да је јединство унутар СДА важније од било којег појединца.

"Желим се искрено захвалити свим опћинским одборима СДА који су ме кандидирали за члана Предсједништва БиХ. Подршка више од 90 посто одбора СДА са територије читаве БиХ за мене представља посебну вриједност, велику част и истинску сатисфакцију за посао који сам радио на укупном напретку, прије свега Босне и Херцеговине, као и изборних обећања и државотворних циљева СДА", казао је Звиздић.

Одмах је поновио ранији став да је јединство унутар СДА важније од било којег појединца.

"Ми, наравно, још увијек говоримо о конформистичком приједлогу кадровске комисије СДА који није праћен било каквим разложним критеријима или анализом кандидатура са терена. Због тога не би желио прејудицирати одлуку Предсједништва СДА, али сматрам да Предсједништво треба преузети статутарну надлежност и одговорност и предложити само једног кредибилног кандидата од понуђених, којег ћемо сви подржати и који ће бити проглашен и промовиран на предстојећој страначкој конвенцији", рекао је Звиздић и додао да без обзира на плебисцитарну подршку коју је добио с терена, тај кандидат не мора бити он.

"Лична функција ми никада није била важнија од јединства странке и опћег добра, него то може бити било који предложени кандидат који добије подршку предсједника и Предсједништва СДА. У случају да Предсједништво СДА ипак заузме став да добивени број кандидатура са терена није довољан аргумент за одлуку, иако се у свим ранијим изјавама тврдило да ће управо став базе бити одлучујући, те да се о томе треба на конвенцији поново и додатно изјашњавати, желим казати да нисам спреман подржати такав приједлог јер га не сматрам логичним и да због тога нећу учествовати у било каквим даљим изборним процедурама на најављеној конвенцији странке, јер би то било противно мом више пута изреченом ставу о очувању дигнитета става базе и неопходности постизања јединства унутар СДА", став је Дениса Звиздића.

Посебно је нагласио да у персоналном смислу, важним разлогом за овакав став сматра и дугогодишњи пријатељски однос с предсједником Бакиром Изетбеговићем и његовом супругом.

"Уз све претходно казано, моје могуће одустајање из даљег процеса одлучивања о кандидату за члана Предсједништва БиХ из СДА сматрам у тренутним околностима адекватном одлуком", закључио је Звиздић.

Подсјећамо, кадровска комисија Странке демократске акције (СДА) је на сједници одржаној прије два дана прослиједила Предсједништву СДА имена четири функционера које је чланство предложило као кандидате ове странке за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа. Предсједништво СДА ће у коначници донијети одлуку о томе хоће ли Конвенција СДА бирати кандидата акламацијом или тајним гласањем.

Извор: Кликс

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Са стране

13.05.2018 14:26

Тако је Абдић добијено место препустио Алији и тај махнити џихадлија поче рат у БиХ. А ивер не лети далеко од кладе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2018 15:18

Мало боље проуци историју па коментариси, таквих будала има свугдје а видим да си и ти један од њих.

Name

реално

13.05.2018 16:08

Алија је проузроковао рат у БиХ надајуци се босанској дрзави. А ње неце бити, бар не са оваквим границама, а остало је наравно могуце увијек.

Name

Ре Реално

13.05.2018 16:46

Реално погледај атлас па онда пасос, ЛП

Name

Ре ре

14.05.2018 05:14

Јавио му Ердоган ајд склони се испред госпоје.Јер на миндеру се одлуцује.А не у царсхији.

Name

Бањалуцанин

14.05.2018 07:24

Нисам био симпатизер Алије Изетбеговица, ити било ког другог политицара који је до сада био на власти. Исто тако нисам нацијоналиста, не дијелим људе по крвним зрнцима, али волио бих да ми неко аргументовано доказе како је то Алија запоцео сада вец онај рат( мада мислим да рат јос није стао код појединих). Наравно многи це реци па он је тразио одцијепљење БиХ-а, али није Алија тразио одцијепљење Хрватске и Словеније. Није Алија прицао о великој Србији, али ни о великој Хрватској а ни о великој БиХ

Name

Реално

13.05.2018 14:57

Послије Бећиревића из СДП, још један којег не би побиједио само онај консе не би кандидовао на било коју функцију. Ријетко неспособан и веома покварен човјек, мућак херцеговачки... што прије оде на сметљиште историје, скупа са својим менторима, веће су шансе да ово овдје постане нормално мјесто за живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

13.05.2018 15:41

Није ни теби лако

Name

W

13.05.2018 15:17

Није својом вољом. ПРИТИСАК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

13.05.2018 16:06

Због Себије!

Name

све најбоље за господина Звиздица!

13.05.2018 16:09

Паметна одлука. Само полуписмена сиротиња се мозе прихватити таквог "посла".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

13.05.2018 21:48

Па та функција у председниству и није несто посебно...не знам сто се сви пале на те прице, није битно ко це бити кад он неодлуцује ни о цему...ја би то укино. Не један , него нико.Ста це нам.

Name

Турбоскара

13.05.2018 17:03

Јел то Звиздичу спремаш мјесто Себији Изетбеговић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.05.2018 17:17

Звиздић се повлачи а Звизда се увлачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.05.2018 13:17

Ако сда кандидује Себију за цлана пресједништва,не да це изгубити дотицна господза,него це сда бити пометена опценито на изборима.Бошњаци за разлику од неких имају м..а и гарантирам вам главом да би у слуцају кандитатуре дотицне господзе сда била жестоко кажњена.Е сад цемо видјети имају ли они м..а,па да то ураде.

ОДГОВОРИТЕ