Denis Zvizdić se povlači iz trke?

Denis Zvizdić je sve bliže odluci da se uopšte ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH.

Bosna i Hercegovina 13.05.2018 | 16:01
Denis Zvizdić se povlači iz trke?
To je i nagovijestio u izjavi za Klix.ba istakavši da je jedinstvo unutar SDA važnije od bilo kojeg pojedinca.

"Želim se iskreno zahvaliti svim općinskim odborima SDA koji su me kandidirali za člana Predsjedništva BiH. Podrška više od 90 posto odbora SDA sa teritorije čitave BiH za mene predstavlja posebnu vrijednost, veliku čast i istinsku satisfakciju za posao koji sam radio na ukupnom napretku, prije svega Bosne i Hercegovine, kao i izbornih obećanja i državotvornih ciljeva SDA", kazao je Zvizdić.

Odmah je ponovio raniji stav da je jedinstvo unutar SDA važnije od bilo kojeg pojedinca.

"Mi, naravno, još uvijek govorimo o konformističkom prijedlogu kadrovske komisije SDA koji nije praćen bilo kakvim razložnim kriterijima ili analizom kandidatura sa terena. Zbog toga ne bi želio prejudicirati odluku Predsjedništva SDA, ali smatram da Predsjedništvo treba preuzeti statutarnu nadležnost i odgovornost i predložiti samo jednog kredibilnog kandidata od ponuđenih, kojeg ćemo svi podržati i koji će biti proglašen i promoviran na predstojećoj stranačkoj konvenciji", rekao je Zvizdić i dodao da bez obzira na plebiscitarnu podršku koju je dobio s terena, taj kandidat ne mora biti on.

"Lična funkcija mi nikada nije bila važnija od jedinstva stranke i općeg dobra, nego to može biti bilo koji predloženi kandidat koji dobije podršku predsjednika i Predsjedništva SDA. U slučaju da Predsjedništvo SDA ipak zauzme stav da dobiveni broj kandidatura sa terena nije dovoljan argument za odluku, iako se u svim ranijim izjavama tvrdilo da će upravo stav baze biti odlučujući, te da se o tome treba na konvenciji ponovo i dodatno izjašnjavati, želim kazati da nisam spreman podržati takav prijedlog jer ga ne smatram logičnim i da zbog toga neću učestvovati u bilo kakvim daljim izbornim procedurama na najavljenoj konvenciji stranke, jer bi to bilo protivno mom više puta izrečenom stavu o očuvanju digniteta stava baze i neophodnosti postizanja jedinstva unutar SDA", stav je Denisa Zvizdića.

Posebno je naglasio da u personalnom smislu, važnim razlogom za ovakav stav smatra i dugogodišnji prijateljski odnos s predsjednikom Bakirom Izetbegovićem i njegovom suprugom.

"Uz sve prethodno kazano, moje moguće odustajanje iz daljeg procesa odlučivanja o kandidatu za člana Predsjedništva BiH iz SDA smatram u trenutnim okolnostima adekvatnom odlukom", zaključio je Zvizdić.

Podsjećamo, kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) je na sjednici održanoj prije dva dana proslijedila Predsjedništvu SDA imena četiri funkcionera koje je članstvo predložilo kao kandidate ove stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Predsjedništvo SDA će u konačnici donijeti odluku o tome hoće li Konvencija SDA birati kandidata aklamacijom ili tajnim glasanjem.

Izvor: Kliks

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Sa strane

13.05.2018 14:26

Tako je Abdić dobijeno mesto prepustio Aliji i taj mahniti džihadlija poče rat u BiH. A iver ne leti daleko od klade.

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2018 15:18

Malo bolje prouci istoriju pa komentarisi, takvih budala ima svugdje a vidim da si i ti jedan od njih.

Name

realno

13.05.2018 16:08

Alija je prouzrokovao rat u BiH nadajuci se bosanskoj drzavi. A nje nece biti, bar ne sa ovakvim granicama, a ostalo je naravno moguce uvijek.

Name

Re Realno

13.05.2018 16:46

Realno pogledaj atlas pa onda pasos, LP

Name

Re re

14.05.2018 05:14

Javio mu Erdogan ajd skloni se ispred gospoje.Jer na minderu se odlucuje.A ne u carshiji.

Name

Banjalucanin

14.05.2018 07:24

Nisam bio simpatizer Alije Izetbegovica, iti bilo kog drugog politicara koji je do sada bio na vlasti. Isto tako nisam nacijonalista, ne dijelim ljude po krvnim zrncima, ali volio bih da mi neko argumentovano dokaze kako je to Alija zapoceo sada vec onaj rat( mada mislim da rat jos nije stao kod pojedinih). Naravno mnogi ce reci pa on je trazio odcijepljenje BiH-a, ali nije Alija trazio odcijepljenje Hrvatske i Slovenije. Nije Alija pricao o velikoj Srbiji, ali ni o velikoj Hrvatskoj a ni o velikoj BiH

Name

Realno

13.05.2018 14:57

Poslije Bećirevića iz SDP, još jedan kojeg ne bi pobijedio samo onaj konse ne bi kandidovao na bilo koju funkciju. Rijetko nesposoban i veoma pokvaren čovjek, mućak hercegovački... što prije ode na smetljište istorije, skupa sa svojim mentorima, veće su šanse da ovo ovdje postane normalno mjesto za život

ODGOVORITE
Name

Joj

13.05.2018 15:41

Nije ni tebi lako

Name

W

13.05.2018 15:17

Nije svojom voljom. PRITISAK!

ODGOVORITE
Name

Zr

13.05.2018 16:06

Zbog Sebije!

Name

sve najbolje za gospodina Zvizdica!

13.05.2018 16:09

Pametna odluka. Samo polupismena sirotinja se moze prihvatiti takvog "posla".

ODGOVORITE
Name

Kiki

13.05.2018 21:48

Pa ta funkcija u predsednistvu i nije nesto posebno...ne znam sto se svi pale na te price, nije bitno ko ce biti kad on neodlucuje ni o cemu...ja bi to ukino. Ne jedan , nego niko.Sta ce nam.

Name

Turboskara

13.05.2018 17:03

Jel to Zvizdiču spremaš mjesto Sebiji Izetbegović.

ODGOVORITE
Name

Па

13.05.2018 17:17

Звиздић се повлачи а Звизда се увлачи.

ODGOVORITE
Name

Istina

14.05.2018 13:17

Ako sda kandiduje Sebiju za clana presjedništva,ne da ce izgubiti doticna gospodza,nego ce sda biti pometena opcenito na izborima.Bošnjaci za razliku od nekih imaju m..a i garantiram vam glavom da bi u slucaju kanditature doticne gospodze sda bila žestoko kažnjena.E sad cemo vidjeti imaju li oni m..a,pa da to urade.

ODGOVORITE