Планинарски поход из Вишеграда

Око 250 планинара из 15 планинарских друштава Србије и Републике Српске учествује данас на планинарском походу `Прошетајмо разавским бреговима` који по десети пут организује Планинарско друштво `Столац` из Вишеграда.

Република Српска 13.05.2018 | 13:40
Планинарски поход из Вишеграда
Према ријечима предсједника вишеградског планинарског друштва Жарка Крсмановића планинарска стаза средње захтијевна и старт је на 300 метара надморске висине од Ћуприје на Дрини.

`Крајњи наш циљ је Сува гора на 1127 метара надморске висине а укупна дужина пута је око 15 километара`, додаје Крсмановић.

Планинари су одушевљени и Вишеградом и рзавским бреговима и пуни су хвале за домаћине и организаторе са којима их веже вишегодишње дружење и сарадња.



Валентина Токовић из Планинарског друштва `Љесковац` из Прибоја Каже да је из овог града на Лиму на поход дошло 25 планинара.`Имамо одличну сарадњу и дружење са вишеградским планинарима и наставићемо то и убудуће`, рекла је кратко Токовићева.

Планинар Славица Пецикоза из Планинарског друштва `Ера` из Ужица прича да је за Вишеград вежу родбинске везе и зато редовно долази на шетње развским бреговима. `Дружимо се децинију и Вишеграђани долазе код нас на акције`, додаје Пецикоза.



Зденко Брусин из ПД `Сјемећ` из Рогатице објашњава да у Вишеград долази и као члан планинарске и бициклистичке секције. `Остала ми је у сјећању прошлогодишња бициклијада до села Бијеле гдје смо посјетили цркву брвнару задужбину Братства Тасића`, истиче Брусин.

Бранко Мирковић је стигао из Младеновца и он наводи да га родбинске нити везују са градом на Дрини. `Са Крсмановићем се дружим од 1974. године и са многих похода а користим прилику да чланове и осталих друштава у Републици Српској позовем да дођу у Младеновац`, наглашава Мирковић.

Вишеградски планинари објашњавају да је циљ шетње пропагирање љепоте овог краја, здравог живота и природе. А ни дружење не треба занемарити.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

М

13.05.2018 11:48

Је ли и Радјен овдје или је заузет писањем писама и разгледница министру полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2018 12:37

Немој глупим коментаром кваритит овако лијеп прилог и информацију. Коначно нешто лијепо, а ти лупаш без везе.