Planinarski pohod iz Višegrada

Oko 250 planinara iz 15 planinarskih društava Srbije i Republike Srpske učestvuje danas na planinarskom pohodu `Prošetajmo razavskim bregovima` koji po deseti put organizuje Planinarsko društvo `Stolac` iz Višegrada.

Republika Srpska 13.05.2018 | 13:40
Planinarski pohod iz Višegrada
Prema riječima predsjednika višegradskog planinarskog društva Žarka Krsmanovića planinarska staza srednje zahtijevna i start je na 300 metara nadmorske visine od Ćuprije na Drini.

`Krajnji naš cilj je Suva gora na 1127 metara nadmorske visine a ukupna dužina puta je oko 15 kilometara`, dodaje Krsmanović.

Planinari su oduševljeni i Višegradom i rzavskim bregovima i puni su hvale za domaćine i organizatore sa kojima ih veže višegodišnje druženje i saradnja.



Valentina Toković iz Planinarskog društva `Ljeskovac` iz Priboja Kaže da je iz ovog grada na Limu na pohod došlo 25 planinara.`Imamo odličnu saradnju i druženje sa višegradskim planinarima i nastavićemo to i ubuduće`, rekla je kratko Tokovićeva.

Planinar Slavica Pecikoza iz Planinarskog društva `Era` iz Užica priča da je za Višegrad vežu rodbinske veze i zato redovno dolazi na šetnje razvskim bregovima. `Družimo se deciniju i Višegrađani dolaze kod nas na akcije`, dodaje Pecikoza.



Zdenko Brusin iz PD `Sjemeć` iz Rogatice objašnjava da u Višegrad dolazi i kao član planinarske i biciklističke sekcije. `Ostala mi je u sjećanju prošlogodišnja biciklijada do sela Bijele gdje smo posjetili crkvu brvnaru zadužbinu Bratstva Tasića`, ističe Brusin.

Branko Mirković je stigao iz Mladenovca i on navodi da ga rodbinske niti vezuju sa gradom na Drini. `Sa Krsmanovićem se družim od 1974. godine i sa mnogih pohoda a koristim priliku da članove i ostalih društava u Republici Srpskoj pozovem da dođu u Mladenovac`, naglašava Mirković.

Višegradski planinari objašnjavaju da je cilj šetnje propagiranje ljepote ovog kraja, zdravog života i prirode. A ni druženje ne treba zanemariti.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

M

13.05.2018 11:48

Je li i Radjen ovdje ili je zauzet pisanjem pisama i razglednica ministru policije

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2018 12:37

Nemoj glupim komentarom kvaritit ovako lijep prilog i informaciju. Konačno nešto lijepo, a ti lupaš bez veze.