Шта то све утиче на останак Азара у Челсију?

Како би Конте, 10. 000. 000 евра, Нејмар и(ли) Салах могли да утичу на Азаров останак у Челсију? Белгијанац се налази на великој раскрсници у каријери. . .

Фудбал 15.05.2018 | 15:00
Шта то све утиче на останак Азара у Челсију?
Или Антонио Конте, или Еден Азар!

То је ултиматум који је најбољи играч Челсија, наводно, поставио клупском газди Роману Абрамовичу како би потписао нови уговор. Белгијски крилни нападач досад је неколико пута одбио да жврље папир по којем би, само на седмичном нивоу, зарађивао близу 350.000 евра! Без бонуса и осталих клаузула у уговору.

Угледни британски лист Телеграф тврди да су односи између Азара и Контеа затегнути последњих месеци и да прва звезда Челсија више не жели да сарађује са њим. Како се наводи, Азар се нада да би Роман Абрамович овог лета могао да ангажује нападачки оријентисаног стручњака, после чега би ипак најозбиљније размислио о останку на Стамфорд Бриџу, упркос томе што Челси вероватно неће играти Лигу шампиона наредне сезоне. У првом плану су Луис Енрике и Маурицио Сари, који се свакако уклапају у ту шему.

Први од нових потенцијалних послодаваца (Арсенала или Челсија) тражи велику плату и озбиљан буџет за реконструкцију екипе (преко 250.000.000 евра), док ће за другог Челси морати прво да плати Наполију преко 8.000.000 евра за компензацију, пре него што уопште уђе у причу око плате и осталих детаља. Мада, Острвом је већ провејала прича да се у Челсију брину за Саријевтемперамент, што није пожељно на Бриџу. Односно код Романа, који ипак воли да држи контролу...

Абрамович ће из целе ситуације морати да остане кратких рукава. Наиме, пошто Конте не жели да пристане на споразумни раскид уговора, руски олигарх мораће да отпусти Италијана и том приликом му исплати чак 10.000.000 евра, колико му по последњој години уговора припада. У супротном, Челси би током лета могао да остане без Азара, око кога би требало да буде постављен темељ и новог тима.

Ипак, чак ни Контеов одлазак не би у потпуности гарантовао Азаров останак у клубу. Белгијанац би овог лета могао да мења средину само уколико добије позив мадридског Реала! Његова жеља да сарађује са Зинедом Зиданом датира још откако је легендарни Француз ступио на место првог тренера Краљевског клуба. Подсетимо, Азар је неколико пута изјавио да му је Зидан идол још од малих ногу.

Уколико се Реал не буде одлучио за куповину Азара, тачније ако до краја буде ишао на варијанту да обори све досадашње рекорде на трансфер пијаци и откупи Нејмара од Пари Сен Жермена, или крене у офанзиву на Мохамеда Салаха, који је својим играма одушевио проницљивог Флорентина Переза, Азарће остати у Челсију.

У овом тренутку Азар је далеко јефтинија опција за Реал од Нејмара и Салаха, за кога ће морати да извдоји вртоглаве суме (први вероватно преко 260.000.000 евра само за обештећење, други око 200.000.000 евра). Зато је Азар и реалнија опција за Зидана.

Такође, не треба заборавити да је Азар преко својих менаџера већ поручио Челсијевој врхушки да ће његова будућност у клубу зависити и од тога хоће ли Тибо Куртоа потписати нови уговор.

Дакле, пред Челсијем и Романом Абрамовичем је озбиљан изазов...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар