Šta to sve utiče na ostanak Azara u Čelsiju?

Kako bi Konte, 10. 000. 000 evra, Nejmar i(li) Salah mogli da utiču na Azarov ostanak u Čelsiju? Belgijanac se nalazi na velikoj raskrsnici u karijeri. . .

Fudbal 15.05.2018 | 15:00
Šta to sve utiče na ostanak Azara u Čelsiju?
Ili Antonio Konte, ili Eden Azar!

To je ultimatum koji je najbolji igrač Čelsija, navodno, postavio klupskom gazdi Romanu Abramoviču kako bi potpisao novi ugovor. Belgijski krilni napadač dosad je nekoliko puta odbio da žvrlje papir po kojem bi, samo na sedmičnom nivou, zarađivao blizu 350.000 evra! Bez bonusa i ostalih klauzula u ugovoru.

Ugledni britanski list Telegraf tvrdi da su odnosi između Azara i Kontea zategnuti poslednjih meseci i da prva zvezda Čelsija više ne želi da sarađuje sa njim. Kako se navodi, Azar se nada da bi Roman Abramovič ovog leta mogao da angažuje napadački orijentisanog stručnjaka, posle čega bi ipak najozbiljnije razmislio o ostanku na Stamford Bridžu, uprkos tome što Čelsi verovatno neće igrati Ligu šampiona naredne sezone. U prvom planu su Luis Enrike i Mauricio Sari, koji se svakako uklapaju u tu šemu.

Prvi od novih potencijalnih poslodavaca (Arsenala ili Čelsija) traži veliku platu i ozbiljan budžet za rekonstrukciju ekipe (preko 250.000.000 evra), dok će za drugog Čelsi morati prvo da plati Napoliju preko 8.000.000 evra za kompenzaciju, pre nego što uopšte uđe u priču oko plate i ostalih detalja. Mada, Ostrvom je već provejala priča da se u Čelsiju brinu za Sarijevtemperament, što nije poželjno na Bridžu. Odnosno kod Romana, koji ipak voli da drži kontrolu...

Abramovič će iz cele situacije morati da ostane kratkih rukava. Naime, pošto Konte ne želi da pristane na sporazumni raskid ugovora, ruski oligarh moraće da otpusti Italijana i tom prilikom mu isplati čak 10.000.000 evra, koliko mu po poslednjoj godini ugovora pripada. U suprotnom, Čelsi bi tokom leta mogao da ostane bez Azara, oko koga bi trebalo da bude postavljen temelj i novog tima.

Ipak, čak ni Konteov odlazak ne bi u potpunosti garantovao Azarov ostanak u klubu. Belgijanac bi ovog leta mogao da menja sredinu samo ukoliko dobije poziv madridskog Reala! Njegova želja da sarađuje sa Zinedom Zidanom datira još otkako je legendarni Francuz stupio na mesto prvog trenera Kraljevskog kluba. Podsetimo, Azar je nekoliko puta izjavio da mu je Zidan idol još od malih nogu.

Ukoliko se Real ne bude odlučio za kupovinu Azara, tačnije ako do kraja bude išao na varijantu da obori sve dosadašnje rekorde na transfer pijaci i otkupi Nejmara od Pari Sen Žermena, ili krene u ofanzivu na Mohameda Salaha, koji je svojim igrama oduševio pronicljivog Florentina Pereza, Azarće ostati u Čelsiju.

U ovom trenutku Azar je daleko jeftinija opcija za Real od Nejmara i Salaha, za koga će morati da izvdoji vrtoglave sume (prvi verovatno preko 260.000.000 evra samo za obeštećenje, drugi oko 200.000.000 evra). Zato je Azar i realnija opcija za Zidana.

Takođe, ne treba zaboraviti da je Azar preko svojih menadžera već poručio Čelsijevoj vrhuški da će njegova budućnost u klubu zavisiti i od toga hoće li Tibo Kurtoa potpisati novi ugovor.

Dakle, pred Čelsijem i Romanom Abramovičem je ozbiljan izazov...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar