Скандал обиљежио Евровизију

На финалној вечери 63. такмичења за "Пјесму Евровизије", одржаном у Лисабону у Португалији, побједу је однијела представница Израела Нета, са пјесмом "Тоy".

Свијет 13.05.2018 | 08:33
Скандал обиљежио Евровизију
За најбољу пјесму Европе такмичили су се представници 26 земаља, а побједник је проглашен на основу обједињених гласова жирија и гледалаца из 43 земље учеснице.



Србија је такмичење завршила на 19. мјесту.

Домаћини вечери су, баш као и у оба полуфинала, четири даме: Катарина Фуртадо, Данијела Руа, Филомена Каутела и Силвија Алберто. Ово је први пут у историји Евровизије да је цијело такмичење водила искључиво женска водитељска екипа.

Током наступа Велике Британије десио се скандал, а како ситуација не би ескалирала, одмах је реаговало обезбјеђење које је спријечило већу сцену.

Велика Британија је наступала под редним бројем 9, а током наступа пјевачице Сури младић је истрчао на бину и отео јој микрофон

Срећом, мушкарац је брзо склоњен са бине и одведен у полицију. Пјевачици је понуђено да још једном отпјева своју песму, али је она то одбила, иако је била видно узнемирена.



Након сцене која ју је задесила, Сури није успјела да суздржи сузе, а такмичење је кратко прекинуо.

Све се то дешавали прије изласка представника Србије. У питању је композиција "Нова деца" Сање Илића и Тање Карејанов у извођењу Данице, Младена, Невена, Иве, Љубе и Саше.



Свега неколико тренутака након инцидента, огласио се Сања Илић, шеф Балканике, представника Србије на овогодишњем такмичењу.

„На самом крају наступа Енглескиње улетео је даса, однео микрофон, онда су улетели из обезђјењења, увели га у ходник тачно испред Балканике, почели да га туку бесомучно да су наши били у шоку. Једва су изашли на сцену и Даница је једва отпевала увод. После је све било супер“, рекао је Сања:

„Стварно не могу да вјерујем да се то дешава, толико има обезбјеђења, толико има људи који раде свој посао, баш је безвезе. Мислим да Енглескиња чак и није завршила наступ, побјегла је са сцене. Не знам да ли сте ви то видјели у преносу, али овдје је било страшно.“

(БН/Б92)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Сваста

13.05.2018 06:50

Ето да није било те сцене сигурно би побиједили .Нама је увијек неко крив за пораз. Увијек тразимо кривце у другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

13.05.2018 07:43

Хахаха, добар коментар

Name

Ди

13.05.2018 09:01

Веци скандал и провала Србије је сто она двојица будалетина са српском заставом покварисе веце свима.Где год камера се усмери они лете иза екипе коју снима камера и масу заставом Србије. Хаје једном два пута али цовеце они ама бас сваки пут и тако цело веце. Претерали су толико да су овде и коментатори критиковали понасање заставницара.

Name

Карадоз

13.05.2018 07:30

Мени је веци скандал гласање и побједницка пјесма, ал добро свако има своје погледе на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

13.05.2018 09:00

Наша пјесма није баш за побједу, али је боља од многих боље пласираних, тј. није баш ни за тако лош пласман.

Name

Реално

13.05.2018 09:45

Евровизија је пилитичко такмичење под великим утицајем ЛГБТ лобија.Тамо није битно квалитет пјесме,пјевање већ ове године је циљ политика да се побједом Израела следеће године такмичење одржи у Јерусалиму и оправда Трампова одлука о признању Јерусалима као главног града Изеаела.Годинама су побјеђивали они који су пропагирали сатанизам и ЛГБТ.Занимљива је разлика у мишљењу жирија земаља у региону.Тако жири из Хрватске и Словеније Србији није дао ниједан поен,а народ путем СМС порука 12 поена у обје државе.За нормалне људе је битно да се Србија представила одлично и најбитније пјевали су на српском језику,Даница Крстић је званично најљепша учесница и најбољи вокал.То су музички квалитети,а остало су ђавоља посла у којима нетреба учествовати.Наредних година треба слати представнике који ће пјевати на српском језику и представити традицију и модерно у симбиози.Следеће године Деки Петровић са трубама,гитаром, јаким грувом + моћан вокал.

Name

Петyр Баелисх

13.05.2018 10:42

Ре: Реално Реално везе ти немаш, каква труба какви Дејани и бакрачи. Еуросонг је поп такмичење, а не фестивал етно музике. Једнло вријеме је то чак било као фора убацити мало етна и неке бубњеве, али давно прије 10 година. Увијек побјеђује пјесма која је или најнеобичнија или најуникатнија. Какав "Деки", теорије завјере и сличне глупости. Оно лелекање и дување у јареће мошнице више није интересантно ни Жељку Јоксимовићу.

Name

Десимир

13.05.2018 08:01

Тој енглескињи је требало отети микрофон јос на поцетку.. ста су енглези побили народа по свету са САД-а добро је и просла, мада нису они криви за политику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

13.05.2018 10:44

По томе треба забранити наступ и Њемачкој, Хрватској, Италији... Русији ако ћемо сад тражити длаку у јајету.

Name

www

13.05.2018 09:05

Евровизију гледају само ментално заостали у развоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.www

13.05.2018 09:17

Цим губимо,онда је све без везе...

Name

www

13.05.2018 10:29

Евровизију су гледали ментално заостали и кад је побједила момак у телу ћурана Марија ,,веричина шћер,, Шерифовић, и тада су гласали ментлно заостали у развоју а и данас гласају и гледају ментално заостали у развоју какав си сти сам вероватно си се препознао

Name

Синан Сакић

13.05.2018 13:12

Па ко још гледа ту педерску Евровизију?Тај назови догађај је још давно изгубио кредибилитет у нормалном свету. Реално је лепо описао и објаснио све у свом коментару. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

14.05.2018 13:56

Сатанисти воде свијет,не знам јел просле године или висе не знам тацно кад су побједили они Норвезани који су били обуцени ко дјаволи,умјесто да су их спрасили на психијатрију они јос побиједили.Све данас сто има везе са моралом,цедности,постењем ,цеститости се исмијава а нове вриједности су педофилија,хомосексуализам,проституција,наркоманија,алкохолизам,коцка и све друго сто одваја од Бога господара свијетова.

ОДГОВОРИТЕ