Skandal obilježio Evroviziju

Na finalnoj večeri 63. takmičenja za "Pjesmu Evrovizije", održanom u Lisabonu u Portugaliji, pobjedu je odnijela predstavnica Izraela Neta, sa pjesmom "Toy".

Svijet 13.05.2018 | 08:33
Skandal obilježio Evroviziju
Za najbolju pjesmu Evrope takmičili su se predstavnici 26 zemalja, a pobjednik je proglašen na osnovu objedinjenih glasova žirija i gledalaca iz 43 zemlje učesnice.



Srbija je takmičenje završila na 19. mjestu.

Domaćini večeri su, baš kao i u oba polufinala, četiri dame: Katarina Furtado, Danijela Rua, Filomena Kautela i Silvija Alberto. Ovo je prvi put u istoriji Evrovizije da je cijelo takmičenje vodila isključivo ženska voditeljska ekipa.

Tokom nastupa Velike Britanije desio se skandal, a kako situacija ne bi eskalirala, odmah je reagovalo obezbjeđenje koje je spriječilo veću scenu.

Velika Britanija je nastupala pod rednim brojem 9, a tokom nastupa pjevačice Suri mladić je istrčao na binu i oteo joj mikrofon

Srećom, muškarac je brzo sklonjen sa bine i odveden u policiju. Pjevačici je ponuđeno da još jednom otpjeva svoju pesmu, ali je ona to odbila, iako je bila vidno uznemirena.



Nakon scene koja ju je zadesila, Suri nije uspjela da suzdrži suze, a takmičenje je kratko prekinuo.

Sve se to dešavali prije izlaska predstavnika Srbije. U pitanju je kompozicija "Nova deca" Sanje Ilića i Tanje Karejanov u izvođenju Danice, Mladena, Nevena, Ive, Ljube i Saše.



Svega nekoliko trenutaka nakon incidenta, oglasio se Sanja Ilić, šef Balkanike, predstavnika Srbije na ovogodišnjem takmičenju.

„Na samom kraju nastupa Engleskinje uleteo je dasa, odneo mikrofon, onda su uleteli iz obezđjenjenja, uveli ga u hodnik tačno ispred Balkanike, počeli da ga tuku besomučno da su naši bili u šoku. Jedva su izašli na scenu i Danica je jedva otpevala uvod. Posle je sve bilo super“, rekao je Sanja:

„Stvarno ne mogu da vjerujem da se to dešava, toliko ima obezbjeđenja, toliko ima ljudi koji rade svoj posao, baš je bezveze. Mislim da Engleskinja čak i nije završila nastup, pobjegla je sa scene. Ne znam da li ste vi to vidjeli u prenosu, ali ovdje je bilo strašno.“

(BN/B92)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Svasta

13.05.2018 06:50

Eto da nije bilo te scene sigurno bi pobijedili .Nama je uvijek neko kriv za poraz. Uvijek trazimo krivce u drugima.

ODGOVORITE
Name

Jasta

13.05.2018 07:43

Hahaha, dobar komentar

Name

Di

13.05.2018 09:01

Veci skandal i provala Srbije je sto ona dvojica budaletina sa srpskom zastavom pokvarise vece svima.Gde god kamera se usmeri oni lete iza ekipe koju snima kamera i masu zastavom Srbije. Haje jednom dva puta ali covece oni ama bas svaki put i tako celo vece. Preterali su toliko da su ovde i komentatori kritikovali ponasanje zastavnicara.

Name

Karadoz

13.05.2018 07:30

Meni je veci skandal glasanje i pobjednicka pjesma, al dobro svako ima svoje poglede na to.

ODGOVORITE
Name

Saša

13.05.2018 09:00

Naša pjesma nije baš za pobjedu, ali je bolja od mnogih bolje plasiranih, tj. nije baš ni za tako loš plasman.

Name

Realno

13.05.2018 09:45

Evrovizija je pilitičko takmičenje pod velikim uticajem LGBT lobija.Tamo nije bitno kvalitet pjesme,pjevanje već ove godine je cilj politika da se pobjedom Izraela sledeće godine takmičenje održi u Jerusalimu i opravda Trampova odluka o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izeaela.Godinama su pobjeđivali oni koji su propagirali satanizam i LGBT.Zanimljiva je razlika u mišljenju žirija zemalja u regionu.Tako žiri iz Hrvatske i Slovenije Srbiji nije dao nijedan poen,a narod putem SMS poruka 12 poena u obje države.Za normalne ljude je bitno da se Srbija predstavila odlično i najbitnije pjevali su na srpskom jeziku,Danica Krstić je zvanično najljepša učesnica i najbolji vokal.To su muzički kvaliteti,a ostalo su đavolja posla u kojima netreba učestvovati.Narednih godina treba slati predstavnike koji će pjevati na srpskom jeziku i predstaviti tradiciju i moderno u simbiozi.Sledeće godine Deki Petrović sa trubama,gitarom, jakim gruvom + moćan vokal.

Name

Petyr Baelish

13.05.2018 10:42

Re: Realno Realno veze ti nemaš, kakva truba kakvi Dejani i bakrači. Eurosong je pop takmičenje, a ne festival etno muzike. Jednlo vrijeme je to čak bilo kao fora ubaciti malo etna i neke bubnjeve, ali davno prije 10 godina. Uvijek pobjeđuje pjesma koja je ili najneobičnija ili najunikatnija. Kakav "Deki", teorije zavjere i slične gluposti. Ono lelekanje i duvanje u jareće mošnice više nije interesantno ni Željku Joksimoviću.

Name

Desimir

13.05.2018 08:01

Toj engleskinji je trebalo oteti mikrofon jos na pocetku.. sta su englezi pobili naroda po svetu sa SAD-a dobro je i prosla, mada nisu oni krivi za politiku...

ODGOVORITE
Name

Petyr Baelish

13.05.2018 10:44

Po tome treba zabraniti nastup i Njemačkoj, Hrvatskoj, Italiji... Rusiji ako ćemo sad tražiti dlaku u jajetu.

Name

www

13.05.2018 09:05

Evroviziju gledaju samo mentalno zaostali u razvoju.

ODGOVORITE
Name

re.www

13.05.2018 09:17

Cim gubimo,onda je sve bez veze...

Name

www

13.05.2018 10:29

Evroviziju su gledali mentalno zaostali i kad je pobjedila momak u telu ćurana Marija ,,veričina šćer,, Šerifović, i tada su glasali mentlno zaostali u razvoju a i danas glasaju i gledaju mentalno zaostali u razvoju kakav si sti sam verovatno si se prepoznao

Name

Синан Сакић

13.05.2018 13:12

Па ко још гледа ту педерску Евровизију?Тај назови догађај је још давно изгубио кредибилитет у нормалном свету. Realno је лепо описао и објаснио све у свом коментару. Паметном доста.

ODGOVORITE
Name

Svedska

14.05.2018 13:56

Satanisti vode svijet,ne znam jel prosle godine ili vise ne znam tacno kad su pobjedili oni Norvezani koji su bili obuceni ko djavoli,umjesto da su ih sprasili na psihijatriju oni jos pobijedili.Sve danas sto ima veze sa moralom,cednosti,postenjem ,cestitosti se ismijava a nove vrijednosti su pedofilija,homoseksualizam,prostitucija,narkomanija,alkoholizam,kocka i sve drugo sto odvaja od Boga gospodara svijetova.

ODGOVORITE