Имамо програм за обнову Српске!

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изјавио је данас у Шековићима да је ПДП-ов програм обнове Републике Српске "одличан документ који може значајно опоравити Српску". Бореновић је рекао да се кључне поруке ПДП-а односе на економску, демографску и моралну обнову, али и потребу стварања политичке стабилности у којој ће приоритет бити посао.

Република Српска 12.05.2018 | 22:24
Имамо програм за обнову Српске!
"Поред тога морамо сви да радимо да се врати достојанство српском народу и народима који живе у Републици Српској и да обезбиједимо услове за спровођење закона, да правда буде доступна свима и да закони једнако вриједе за све", рекао је Бореновић , који је у Шековићима присуствовао обиљежавању крсне славе Општинског одбора ПДП-а, Светог Василија Острошког.

Славској свечаности одржаној у Парохијском дому у Шековићима, осим Бореновића, присуствовали су и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, посланици у Народној скупштини Републике Српске из ове партије Драган Галић, који је и домаћин и предсједник ОО ПДП-а Шековићи, Перица Бундало, Цвијетин Вилотић, те бројни гости и симпатизери странке.



Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да су Шековићи средина која се "налази у озбиљној кризи" и у којој се смањује број становника, па са тог становишта заслужују већу пажњу свих нивоа власти, јер сама "није у стању да изађе из тог зачараног круга". Иванић сматра да треба осмислити фонд који треба да помогне и стимулише инвеститоре да дођу у Шековиће.

"Неће инвеститори доћи у Шековиће ако не буду имали неки разлог, а то општина не може сама. Ту мора да помогне Република и друге институције да се подрже такви планови. Овде би била добра једна фабрика, погон, нешто да се уради и зато би таква врста подршке морала да буде осмишљена и дуготрајна", рекао је Иванић.

Поводом крсне славе ПДП-а Шековићи уручене су повеље за изузетан допринос раду овог Општинског одбора почасном предсједнику ПДП-а Младену Иванићу, предсједнику ПДП-а.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

сељак

12.05.2018 20:40

ПРЕСТАНИТЕ ЈЕДНОМ ДА У ПРВИ ПЛАН СТАВЉАТЕ - српски босански , хрватски и одма ће нам свима бити боље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.05.2018 21:34

Не мозе тако, босански смета антифасистима врлим...

Name

Економиста

12.05.2018 22:18

Добих неки дан тај програм од колеге с посла, на прву ми се није дало цитати, контам да је то продавање магле. Али, заинтересова ме, процитах и могу реци да је програм висе него добар и јако реалан. Нисам оцекивала да и политицари могу бити озбиљни, да и они могу имати неке позитивне и нормалне намјере. Свака цаст аутору/има, требало је за ово много времена, знања и посвецености. Надам се да це тај програм бити спроведен у дјело. До сада нисам излазила на изборе, али сада хоцу. Имате мој глас овај пут, надам се да цете оправдати повјерење.

Name

ре

13.05.2018 06:04

Управо тако. Економија (интерес) нема нацију.

Name

ре

13.05.2018 06:35

У овоме им помазу вјерске заједнице и медији , раздвајају људе и сире мрзњу.

Name

Окулто

13.05.2018 06:58

Маните се висе слава и светаца и супље прице, иконографије, смијесни сте вјерујте , треба поцети радити конкретно а не паламудити нин стоп. Нема свеца који це нам помоци не запнемо ли сами . Без рада и зноја нема ниста, а Додик је Српску уназадио 200 г. Обнова це теска бити . Без фабрика и привреде нема ниста, а куци својој нек слави ко ста хоце. Народ је сиротиња тотална.

Name

@Бањалуцанин

12.05.2018 20:53

Ако Додика склоните с власти требат це вам најмање 15 година да сконтате резултате пљацке па тек онда мозе се прицат о неким инвестицијама које заобилазе овакву РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обрцу опет погацу

12.05.2018 21:35

ААААААхахаххахахха, па ово је смијурија ....они имају као неки програм, комедијаси распали..

Name

Ре

13.05.2018 04:44

Тако је,пљацка је мање висе изврсена по закону који су сами креирали,без ревизије кретања будзетских средстава ни један програм не мозе рехабилизовати РС.Али то би се морало урадити ма самом поцетку мандата по смјени овог резима.Одмах покренути тузбе притив фирми као сто су Интеграл,Нискоградња,Калдера,Ланацо,Елнос,МГ Минд и јос маса таквих који су ооследнхих 15 година добили скоро све тендере и сад се третирају као најуспјесније фирме у региону.Тузба,блокада имовине,рацуна и доказати пљацку,мозда звуци брутално али и они су били брутални последњи 20 год кад су пљацкали !!!!

Name

Ре обрћу опет погацу

13.05.2018 07:36

Хајде ти сада мени кази ста урадисе твоји? Они се бар потрудисе да направе тај програм, око цега се твоји труде? Да на лазни патриотизам добијају народ, да на странацко запосљавање скупљају поене (не мозе заувијек, вец су претрпали институције јавне управе), да купују пензионере са јадних 3-4 КМ пензије, да им студенти зиве у разрусеним домовима, да затаскавају убиства по РС, да Вулица малтретирају да би Додик направио зграду, да постависе за премијера зену која нема двије цисте у глави, да узимају рекет људима који постено зарадјују свој динар..... Нема смисла висе набрајати, могло би се то тако занавјек.

Name

Боxон

12.05.2018 21:18

Ова Последња вецера из њих је еxтра. Носи неку поруку хаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2018 07:37

Ето ти памети. Посљедња вечера. Па то пас с маслом не би појео.

Name

дррр мррр

12.05.2018 22:53

Иста прица као и сто Милокрад ради само србовање ломљење хљебова и крканлук а овамо прицате да имате програм далеко це те стици са оваквим програмом вријеме је да се пакују кофери и да се бјези одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

13.05.2018 09:45

Апсолутно се слазем колега,..само бјезати из ове пропасти,...

Name

без диоптрије

13.05.2018 05:23

Знајуци у мојој локалној заједници који људи цине тај ПДП теско се мозе доци до закљуцка да це несто позитивно урадити. Све је то иста прица, иста политика, усе, насе и подасе.КАТАСТРОФА ОД НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе сацувај

13.05.2018 05:36

Мислим да су сви који су били на власти у Сековицима само задузивали опстину. Резултат је испод сваке нуле. Даје закона сви би били у затвору јер су својим радом заслузили одмор а новац вратили одакле су га узели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доза

13.05.2018 06:06

Ајмо мало србовања, економија мозе цекати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy

13.05.2018 06:41

Ма све ко несто имате али сланк то све ..

ОДГОВОРИТЕ