Imamo program za obnovu Srpske!

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je danas u Šekovićima da je PDP-ov program obnove Republike Srpske "odličan dokument koji može značajno oporaviti Srpsku". Borenović je rekao da se ključne poruke PDP-a odnose na ekonomsku, demografsku i moralnu obnovu, ali i potrebu stvaranja političke stabilnosti u kojoj će prioritet biti posao.

Republika Srpska 12.05.2018 | 22:24
Imamo program za obnovu Srpske!
"Pored toga moramo svi da radimo da se vrati dostojanstvo srpskom narodu i narodima koji žive u Republici Srpskoj i da obezbijedimo uslove za sprovođenje zakona, da pravda bude dostupna svima i da zakoni jednako vrijede za sve", rekao je Borenović , koji je u Šekovićima prisustvovao obilježavanju krsne slave Opštinskog odbora PDP-a, Svetog Vasilija Ostroškog.

Slavskoj svečanosti održanoj u Parohijskom domu u Šekovićima, osim Borenovića, prisustvovali su i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ove partije Dragan Galić, koji je i domaćin i predsjednik OO PDP-a Šekovići, Perica Bundalo, Cvijetin Vilotić, te brojni gosti i simpatizeri stranke.



Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da su Šekovići sredina koja se "nalazi u ozbiljnoj krizi" i u kojoj se smanjuje broj stanovnika, pa sa tog stanovišta zaslužuju veću pažnju svih nivoa vlasti, jer sama "nije u stanju da izađe iz tog začaranog kruga". Ivanić smatra da treba osmisliti fond koji treba da pomogne i stimuliše investitore da dođu u Šekoviće.

"Neće investitori doći u Šekoviće ako ne budu imali neki razlog, a to opština ne može sama. Tu mora da pomogne Republika i druge institucije da se podrže takvi planovi. Ovde bi bila dobra jedna fabrika, pogon, nešto da se uradi i zato bi takva vrsta podrške morala da bude osmišljena i dugotrajna", rekao je Ivanić.

Povodom krsne slave PDP-a Šekovići uručene su povelje za izuzetan doprinos radu ovog Opštinskog odbora počasnom predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću, predsjedniku PDP-a.

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

seljak

12.05.2018 20:40

PRESTANITE JEDNOM DA U PRVI PLAN STAVLJATE - srpski bosanski , hrvatski i odma će nam svima biti bolje !

ODGOVORITE
Name

re

12.05.2018 21:34

Ne moze tako, bosanski smeta antifasistima vrlim...

Name

Ekonomista

12.05.2018 22:18

Dobih neki dan taj program od kolege s posla, na prvu mi se nije dalo citati, kontam da je to prodavanje magle. Ali, zainteresova me, procitah i mogu reci da je program vise nego dobar i jako realan. Nisam ocekivala da i politicari mogu biti ozbiljni, da i oni mogu imati neke pozitivne i normalne namjere. Svaka cast autoru/ima, trebalo je za ovo mnogo vremena, znanja i posvecenosti. Nadam se da ce taj program biti sproveden u djelo. Do sada nisam izlazila na izbore, ali sada hocu. Imate moj glas ovaj put, nadam se da cete opravdati povjerenje.

Name

re

13.05.2018 06:04

Upravo tako. Ekonomija (interes) nema naciju.

Name

re

13.05.2018 06:35

U ovome im pomazu vjerske zajednice i mediji , razdvajaju ljude i sire mrznju.

Name

Okulto

13.05.2018 06:58

Manite se vise slava i svetaca i suplje price, ikonografije, smijesni ste vjerujte , treba poceti raditi konkretno a ne palamuditi nin stop. Nema sveca koji ce nam pomoci ne zapnemo li sami . Bez rada i znoja nema nista, a Dodik je Srpsku unazadio 200 g. Obnova ce teska biti . Bez fabrika i privrede nema nista, a kuci svojoj nek slavi ko sta hoce. Narod je sirotinja totalna.

Name

@Banjalucanin

12.05.2018 20:53

Ako Dodika sklonite s vlasti trebat ce vam najmanje 15 godina da skontate rezultate pljacke pa tek onda moze se pricat o nekim investicijama koje zaobilaze ovakvu RS.

ODGOVORITE
Name

obrcu opet pogacu

12.05.2018 21:35

AAAAAAhahahhahahha, pa ovo je smijurija ....oni imaju kao neki program, komedijasi raspali..

Name

Re

13.05.2018 04:44

Tako je,pljacka je manje vise izvrsena po zakonu koji su sami kreirali,bez revizije kretanja budzetskih sredstava ni jedan program ne moze rehabilizovati RS.Ali to bi se moralo uraditi ma samom pocetku mandata po smjeni ovog rezima.Odmah pokrenuti tuzbe pritiv firmi kao sto su Integral,Niskogradnja,Kaldera,Lanaco,Elnos,MG Mind i jos masa takvih koji su ooslednhih 15 godina dobili skoro sve tendere i sad se tretiraju kao najuspjesnije firme u regionu.Tuzba,blokada imovine,racuna i dokazati pljacku,mozda zvuci brutalno ali i oni su bili brutalni poslednji 20 god kad su pljackali !!!!

Name

Re obrću opet pogacu

13.05.2018 07:36

Hajde ti sada meni kazi sta uradise tvoji? Oni se bar potrudise da naprave taj program, oko cega se tvoji trude? Da na lazni patriotizam dobijaju narod, da na stranacko zaposljavanje skupljaju poene (ne moze zauvijek, vec su pretrpali institucije javne uprave), da kupuju penzionere sa jadnih 3-4 KM penzije, da im studenti zive u razrusenim domovima, da zataskavaju ubistva po RS, da Vulica maltretiraju da bi Dodik napravio zgradu, da postavise za premijera zenu koja nema dvije ciste u glavi, da uzimaju reket ljudima koji posteno zaradjuju svoj dinar..... Nema smisla vise nabrajati, moglo bi se to tako zanavjek.

Name

Boxon

12.05.2018 21:18

Ova Poslednja vecera iz njih je extra. Nosi neku poruku haha.

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2018 07:37

Eto ti pameti. Posljednja večera. Pa to pas s maslom ne bi pojeo.

Name

drrr mrrr

12.05.2018 22:53

Ista prica kao i sto Milokrad radi samo srbovanje lomljenje hljebova i krkanluk a ovamo pricate da imate program daleko ce te stici sa ovakvim programom vrijeme je da se pakuju koferi i da se bjezi odavde.

ODGOVORITE
Name

Tacno

13.05.2018 09:45

Apsolutno se slazem kolega,..samo bjezati iz ove propasti,...

Name

bez dioptrije

13.05.2018 05:23

Znajuci u mojoj lokalnoj zajednici koji ljudi cine taj PDP tesko se moze doci do zakljucka da ce nesto pozitivno uraditi. Sve je to ista prica, ista politika, use, nase i podase.KATASTROFA OD NARODA.

ODGOVORITE
Name

Boze sacuvaj

13.05.2018 05:36

Mislim da su svi koji su bili na vlasti u Sekovicima samo zaduzivali opstinu. Rezultat je ispod svake nule. Daje zakona svi bi bili u zatvoru jer su svojim radom zasluzili odmor a novac vratili odakle su ga uzeli.

ODGOVORITE
Name

Doza

13.05.2018 06:06

Ajmo malo srbovanja, ekonomija moze cekati.

ODGOVORITE
Name

Hey

13.05.2018 06:41

Ma sve ko nesto imate ali slank to sve ..

ODGOVORITE