ГРЧ: ПАОК се осветио - узео Куп!

Освета! Терен је мерило, а тамо удара ПАОК - трофеј купа остаје у Солуну, Пријовић промашио пенал, па се искупио! Црно-бели у Атини победили АЕК са 2:0, Пријовић асистирао за други гол.

Фудбал 12.05.2018 | 23:05
ГРЧ: ПАОК се осветио - узео Куп!
ПАОК се осветио: Куп остаје у Солуну! ПАОК победио АЕК и освојио други узастопни, а укупно шести трофеј у купу Грчке.

АЕК је освојио титулу шампиона Грчке. Али, велику сенку на успех Атињана бацила су сва дешавања која су се догодила пред крај сезоне.

Највише је изгубио ПАОК, коме су одузети подови, а затим и поништен регуларан гол управо против АЕК-а на Тумби. Тај меч никада није завршен, а сцена власника црно-велих, Ивана Савидиса, како излази с пиштољем за појасом, још дуго ће се вртети широм планете.

Било како било, финале Купа Грчке требало је да покаже ко је заиста бољи - ПАОК или АЕК.

Црно-бели из Солуна победили су 2:0 и сезону, као и прошлу, завршили освојеним трофејом. На титулу ће, ипак, морати још да причекају.



ПАОК је шести пут победник Купа!

У репризи прошлогодишњег финала, које је одиграно у Волосу и које је пратио низ инцидената око стадиона, као и на самом објекту Олимпијакоса, у Атини је исто било свега. Ноћ пред утакмицу су у престоници избили нереди навијача, а свега је било и у суботу на Олимпијском стадиону.

Велику прилику пропустио је српски репрезентативац Александар Пријовић. Нападач ПАОК-а преузео је одговорност приликом извођења пенала у 25. минуту, а његов шут одбранио је Василиос Баркас.





Ипак, Србин је до краја утакмице, у судијској надокнади другог дела, уписао асистенцију. Одиграо је Димитриоса Пелкаса, коме није било тешко да с ивице петерца погоди мрежу и потврди победу ПАОК-а.

За вођство се побринуо Вијеириња, чије је ударац из "слободњака" у 65. са више од 20 метара био врхунски и неодбрањив.

Утакмицу на Олимпијском стадиону судио је Шпанац Фернандез Борбалан. АЕК је зарадио један црвени картон, а Солуњани два.



Гори Атина, а тек ће да гори Солун! ПАОК је одбранио трофеј грчког купа пошто је у финалу на Олимпијском стадиону у Атини, као и прошле године, савладао АЕК са 2:0. То је шести пут да солунски клуб осваја трофеј националног купа.

На тај начин солунски црно-бели ставили су својеврстан мелем на рану у сезони у којој су остали без дуго чекане титуле првака Грчке пре свега због инцидената на стадиону  Тумба у неколико наврата и ствари које немају много везе са фудбалом.

Истовремено, ПАОК се реванширао АЕК-у јер га је управо атински тим претекао у борби за шампионску титулу.

Јунак утакмице био је капитен солунских црно-белих Вијеириња који је сјајним поготоком из слободног ударца са више од 20 метара у 65. минуту затресао мрежу АЕК-а и поставио, показаће се, коначан резултат.

А да није било тог поготка, епитет трагичара меча вероватно би понео репрезентативац Србије Александар Пријовић који у 25. минуту није искористио пенал после прекршаја над Дијегом Бисесваром. Тачније, његов ударац одбранио је голман Василиос Баркас.

Иначе, ову утакмицу је, због свих тензија у грчком фудбалу у последње време, судио Шпанац Фернандез Борбалан који је показао по један црвени картон обема екипама. У 80. минуту Маурисио је зарадио директно искључење због оштрог фаула, а затим је други жути добио Огњен Врањеш из АЕК-а због бурне реакције на овај догађај.

Искупио се Пријовић у судијској надокнади, када је асистирао Димитриосу Пелкасу који је неометан са петерца послао лопту у празну мрежу. Солунска екипа је меч завршила са деветорицом играча јер је и Фернандо Варела зарадио други жути.

Иначе, у више наврата навијачи и једне и друге екипе су палили бакље и пиротехнчка средства. Тежих инцидената на улицама Атине међу навијачима било је и вече уочи утакмице.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар