GRČ: PAOK se osvetio - uzeo Kup!

Osveta! Teren je merilo, a tamo udara PAOK - trofej kupa ostaje u Solunu, Prijović promašio penal, pa se iskupio! Crno-beli u Atini pobedili AEK sa 2:0, Prijović asistirao za drugi gol.

Fudbal 12.05.2018 | 23:05
GRČ: PAOK se osvetio - uzeo Kup!
PAOK se osvetio: Kup ostaje u Solunu! PAOK pobedio AEK i osvojio drugi uzastopni, a ukupno šesti trofej u kupu Grčke.

AEK je osvojio titulu šampiona Grčke. Ali, veliku senku na uspeh Atinjana bacila su sva dešavanja koja su se dogodila pred kraj sezone.

Najviše je izgubio PAOK, kome su oduzeti podovi, a zatim i poništen regularan gol upravo protiv AEK-a na Tumbi. Taj meč nikada nije završen, a scena vlasnika crno-velih, Ivana Savidisa, kako izlazi s pištoljem za pojasom, još dugo će se vrteti širom planete.

Bilo kako bilo, finale Kupa Grčke trebalo je da pokaže ko je zaista bolji - PAOK ili AEK.

Crno-beli iz Soluna pobedili su 2:0 i sezonu, kao i prošlu, završili osvojenim trofejom. Na titulu će, ipak, morati još da pričekaju.



PAOK je šesti put pobednik Kupa!

U reprizi prošlogodišnjeg finala, koje je odigrano u Volosu i koje je pratio niz incidenata oko stadiona, kao i na samom objektu Olimpijakosa, u Atini je isto bilo svega. Noć pred utakmicu su u prestonici izbili neredi navijača, a svega je bilo i u subotu na Olimpijskom stadionu.

Veliku priliku propustio je srpski reprezentativac Aleksandar Prijović. Napadač PAOK-a preuzeo je odgovornost prilikom izvođenja penala u 25. minutu, a njegov šut odbranio je Vasilios Barkas.





Ipak, Srbin je do kraja utakmice, u sudijskoj nadoknadi drugog dela, upisao asistenciju. Odigrao je Dimitriosa Pelkasa, kome nije bilo teško da s ivice peterca pogodi mrežu i potvrdi pobedu PAOK-a.

Za vođstvo se pobrinuo Vijeirinja, čije je udarac iz "slobodnjaka" u 65. sa više od 20 metara bio vrhunski i neodbranjiv.

Utakmicu na Olimpijskom stadionu sudio je Španac Fernandez Borbalan. AEK je zaradio jedan crveni karton, a Solunjani dva.



Gori Atina, a tek će da gori Solun! PAOK je odbranio trofej grčkog kupa pošto je u finalu na Olimpijskom stadionu u Atini, kao i prošle godine, savladao AEK sa 2:0. To je šesti put da solunski klub osvaja trofej nacionalnog kupa.

Na taj način solunski crno-beli stavili su svojevrstan melem na ranu u sezoni u kojoj su ostali bez dugo čekane titule prvaka Grčke pre svega zbog incidenata na stadionu  Tumba u nekoliko navrata i stvari koje nemaju mnogo veze sa fudbalom.

Istovremeno, PAOK se revanširao AEK-u jer ga je upravo atinski tim pretekao u borbi za šampionsku titulu.

Junak utakmice bio je kapiten solunskih crno-belih Vijeirinja koji je sjajnim pogotokom iz slobodnog udarca sa više od 20 metara u 65. minutu zatresao mrežu AEK-a i postavio, pokazaće se, konačan rezultat.

A da nije bilo tog pogotka, epitet tragičara meča verovatno bi poneo reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović koji u 25. minutu nije iskoristio penal posle prekršaja nad Dijegom Bisesvarom. Tačnije, njegov udarac odbranio je golman Vasilios Barkas.

Inače, ovu utakmicu je, zbog svih tenzija u grčkom fudbalu u poslednje vreme, sudio Španac Fernandez Borbalan koji je pokazao po jedan crveni karton obema ekipama. U 80. minutu Maurisio je zaradio direktno isključenje zbog oštrog faula, a zatim je drugi žuti dobio Ognjen Vranješ iz AEK-a zbog burne reakcije na ovaj događaj.

Iskupio se Prijović u sudijskoj nadoknadi, kada je asistirao Dimitriosu Pelkasu koji je neometan sa peterca poslao loptu u praznu mrežu. Solunska ekipa je meč završila sa devetoricom igrača jer je i Fernando Varela zaradio drugi žuti.

Inače, u više navrata navijači i jedne i druge ekipe su palili baklje i pirotehnčka sredstva. Težih incidenata na ulicama Atine među navijačima bilo je i veče uoči utakmice.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar