Плеј-оф - Чемпионшип: Да видимо ко је старија кајла?!

Мидлсбро дочекује Астон Вилу у првом дуелу полуфинала плеј-офа за промоцију у Премијер лигу. Тони Пјулис и Стив Брус специјализовали су се да уводе своје екипе у најјаче друштво Енглеске.

Фудбал 12.05.2018 | 16:15
Плеј-оф - Чемпионшип: Да видимо ко је старија кајла?!
Вулверхемптон и Кардиф осигурали су директну промоцију у Премијер лигу, а за преостало место игра се плеј-оф. Дан после окршаја Дербија и Фулама, Мидлсбро дочекује Астон Вилу, а победници двомеча одмериће снаге у финалу на Вемблију, после чега ће бити познато име последњег срећника који ће од лета да бије битке у најјачем енглеском рангу.

Вила је лигашки део сезоне окончала на четвртој позицији са чак седам бодова више од петопласираног Бороа, међутим изабраници Стива Бруса су без победе на претходна два сусрета. Упркос томе, тим из Бирмингема трећи је напад по ефикасности са 72 поготка, док је дефанзивно у истој равни са 42 примљена гола. Искусни менаџер Брус до сада је четири пута успевао да уведе свој тим у Премијер лигу, што је додатни плус за екипу са Вила парка. Брус је очигледно знао шта ради када је решио да се окружи прекаљеним адутима, попут Џона Терија, Роберта Снодграса, Алберта Адоме, Конора Хјурихејна и Хенрија Ленсбурија...

Народски речено, и Мидлсбро коња за трку има јер га с клупе предводи доказани шеф Тони Пјулис. Кормилар Бороа успевао је да три пута у каријери избори промоцију, са два различита тима, тако да тиму са Риверсајда никако не мањка искуства. Баш као и Брус, Пјулис има ветеране у својим редовима, попут Стјуарта Даунинга, Данијела Ајале, Рудија Гештедеа, док Боро може да се похвали успешним нападачким тандемом Брит Асомбалонга – Патрик Бамфорд, који је комбиновано постигао 26 голова. Укупно гледано, Мидлсбро је седми напад лиге са 67 погодака, односно четврта одбрана са 45 киксева.

На реду је четврто овосезонско одмеравање снага, а у досадашња два првенствена успешнија је Астон Вила пошто је у Бирмингему било 0:0, а у Мидлсброу 1:0 за госте, док је Боро славио на Вила парку 2:0 у оквиру Лига купа. Све у свему, приметно је да се у последње време њихови двобоји окончавају мањим бројем голова, а како следи меч у коме не сме да се погреши, онда ни сада не треба очекивати много голова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар