Plej-of - Čempionšip: Da vidimo ko je starija kajla?!

Midlsbro dočekuje Aston Vilu u prvom duelu polufinala plej-ofa za promociju u Premijer ligu. Toni Pjulis i Stiv Brus specijalizovali su se da uvode svoje ekipe u najjače društvo Engleske.

Fudbal 12.05.2018 | 16:15
Plej-of - Čempionšip: Da vidimo ko je starija kajla?!
Vulverhempton i Kardif osigurali su direktnu promociju u Premijer ligu, a za preostalo mesto igra se plej-of. Dan posle okršaja Derbija i Fulama, Midlsbro dočekuje Aston Vilu, a pobednici dvomeča odmeriće snage u finalu na Vembliju, posle čega će biti poznato ime poslednjeg srećnika koji će od leta da bije bitke u najjačem engleskom rangu.

Vila je ligaški deo sezone okončala na četvrtoj poziciji sa čak sedam bodova više od petoplasiranog Boroa, međutim izabranici Stiva Brusa su bez pobede na prethodna dva susreta. Uprkos tome, tim iz Birmingema treći je napad po efikasnosti sa 72 pogotka, dok je defanzivno u istoj ravni sa 42 primljena gola. Iskusni menadžer Brus do sada je četiri puta uspevao da uvede svoj tim u Premijer ligu, što je dodatni plus za ekipu sa Vila parka. Brus je očigledno znao šta radi kada je rešio da se okruži prekaljenim adutima, poput Džona Terija, Roberta Snodgrasa, Alberta Adome, Konora Hjurihejna i Henrija Lensburija...

Narodski rečeno, i Midlsbro konja za trku ima jer ga s klupe predvodi dokazani šef Toni Pjulis. Kormilar Boroa uspevao je da tri puta u karijeri izbori promociju, sa dva različita tima, tako da timu sa Riversajda nikako ne manjka iskustva. Baš kao i Brus, Pjulis ima veterane u svojim redovima, poput Stjuarta Dauninga, Danijela Ajale, Rudija Geštedea, dok Boro može da se pohvali uspešnim napadačkim tandemom Brit Asombalonga – Patrik Bamford, koji je kombinovano postigao 26 golova. Ukupno gledano, Midlsbro je sedmi napad lige sa 67 pogodaka, odnosno četvrta odbrana sa 45 kikseva.

Na redu je četvrto ovosezonsko odmeravanje snaga, a u dosadašnja dva prvenstvena uspešnija je Aston Vila pošto je u Birmingemu bilo 0:0, a u Midlsbrou 1:0 za goste, dok je Boro slavio na Vila parku 2:0 u okviru Liga kupa. Sve u svemu, primetno je da se u poslednje vreme njihovi dvoboji okončavaju manjim brojem golova, a kako sledi meč u kome ne sme da se pogreši, onda ni sada ne treba očekivati mnogo golova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar