Челси дао зелено свјетло за трансфер Морате!

Јуве ће га финансирати жртвовањем Игуаина! Јувентус пред великим одлукама.

Фудбал 15.05.2018 | 00:00
Челси дао зелено свјетло за трансфер Морате!
Да ли су то на помолу велике промене у нападу Јувентуса? Данима се кува око повратка АлвараМорате, а сада коначно стижу и позитивни сигнали из Лондона. Истовремено, Јувентус је пред одлуком да ли да пусти Гонзала Игуаина јер се за њега интересује ПСЖ.

Сада је на потезу Јувентус. Да ли ће Стара дама упарити својицу бивпи нападача Реал Мадрида или ће Мората доћи као замена за Игуаина?

Газета дело Спорт данас јавља да је ПСЖ заинтересован за Игуаина. С обзиром да се одавно спекулише да ће Кавани напустити Парк принчева, тражи се замена. Најчешће су се помињали Левандовски и Икарди, а сада је и Игуаин у игри. Финансијски би ово била сјајна порилика за Јуве и Аргентинца, а ПСЖ би добио нападача каквог тражи. Тешко да ће Јувентус касније моћи да извуче велики новац за Пипиту којег је платио 90.000.000 евра пре две године. Игуаин има 30 година и цена може само да му пада. Ово је можда и последња прилика да Јувентус извуче део уложеног новца.

Шампион Италије ће морати да жртвује једно велико име овог лета, а иако се претпостављало да ће то бити Дибала, сада би могао да то буде његов старији земљак. Јуве је наводно спреман да прихвати сваку понуду која премашује 50.000.000 евра. Иако је Пипита дао 55 голова за две сезоне у Торину, није испунио основни циљ због којег је доведен - да прави разлику у Лиги шампиона. У финалу прошле сезоне и четвртфиналу ове против Реал Мадрида је био један од најслабијих и у клубу верујиу да им је за напад на Лигу шампиона потребан другачији нападач. Селидба у ПСЖ би била интересантна и Аргентинцу јер би тамо сигурно зарадио далеко већи новац од онога који има у Торину. ПСЖ би куповину Игуаина финансирао продајом Каванија и решио проблеме око финансијскпог фер-плеја.

И док се чека расплет око Игуаина, Јуве свим силама покушава да врати Алвара Морату којег Алегриобожава. После неуспешне сезоне, Шпанац једва чека да напусти Челси, а изгледа да су се и у клубу помирили. Из Лондона је стигло зелено светло да се преговара о позајмици на чему Јуве инсистира. Знају и у Челсију да тешко после овакве сезоне могу да продају Морату за 65.500.000 колико су га платили летос. Плавци су спремни да пусте Морату на двогодипњу позајмицу вредну 15.000.000 евра уз откупну цену од 45.000.000 евра чиме би практично извукли уложени новац. Јувемнтус то може да плати...

Играч је спреман и на смањење плате како би се вратио у клуб у којем је провео две дивне године с обзиром да Јуве не може да му понуди исту плату коју има у Лондону.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар