Čelsi dao zeleno svjetlo za transfer Morate!

Juve će ga finansirati žrtvovanjem Iguaina! Juventus pred velikim odlukama.

Fudbal 15.05.2018 | 00:00
Čelsi dao zeleno svjetlo za transfer Morate!
Da li su to na pomolu velike promene u napadu Juventusa? Danima se kuva oko povratka AlvaraMorate, a sada konačno stižu i pozitivni signali iz Londona. Istovremeno, Juventus je pred odlukom da li da pusti Gonzala Iguaina jer se za njega interesuje PSŽ.

Sada je na potezu Juventus. Da li će Stara dama upariti svojicu bivpi napadača Real Madrida ili će Morata doći kao zamena za Iguaina?

Gazeta delo Sport danas javlja da je PSŽ zainteresovan za Iguaina. S obzirom da se odavno spekuliše da će Kavani napustiti Park prinčeva, traži se zamena. Najčešće su se pominjali Levandovski i Ikardi, a sada je i Iguain u igri. Finansijski bi ovo bila sjajna porilika za Juve i Argentinca, a PSŽ bi dobio napadača kakvog traži. Teško da će Juventus kasnije moći da izvuče veliki novac za Pipitu kojeg je platio 90.000.000 evra pre dve godine. Iguain ima 30 godina i cena može samo da mu pada. Ovo je možda i poslednja prilika da Juventus izvuče deo uloženog novca.

Šampion Italije će morati da žrtvuje jedno veliko ime ovog leta, a iako se pretpostavljalo da će to biti Dibala, sada bi mogao da to bude njegov stariji zemljak. Juve je navodno spreman da prihvati svaku ponudu koja premašuje 50.000.000 evra. Iako je Pipita dao 55 golova za dve sezone u Torinu, nije ispunio osnovni cilj zbog kojeg je doveden - da pravi razliku u Ligi šampiona. U finalu prošle sezone i četvrtfinalu ove protiv Real Madrida je bio jedan od najslabijih i u klubu verujiu da im je za napad na Ligu šampiona potreban drugačiji napadač. Selidba u PSŽ bi bila interesantna i Argentincu jer bi tamo sigurno zaradio daleko veći novac od onoga koji ima u Torinu. PSŽ bi kupovinu Iguaina finansirao prodajom Kavanija i rešio probleme oko finansijskpog fer-pleja.

I dok se čeka rasplet oko Iguaina, Juve svim silama pokušava da vrati Alvara Moratu kojeg Alegriobožava. Posle neuspešne sezone, Španac jedva čeka da napusti Čelsi, a izgleda da su se i u klubu pomirili. Iz Londona je stiglo zeleno svetlo da se pregovara o pozajmici na čemu Juve insistira. Znaju i u Čelsiju da teško posle ovakve sezone mogu da prodaju Moratu za 65.500.000 koliko su ga platili letos. Plavci su spremni da puste Moratu na dvogodipnju pozajmicu vrednu 15.000.000 evra uz otkupnu cenu od 45.000.000 evra čime bi praktično izvukli uloženi novac. Juvemntus to može da plati...

Igrač je spreman i na smanjenje plate kako bi se vratio u klub u kojem je proveo dve divne godine s obzirom da Juve ne može da mu ponudi istu platu koju ima u Londonu.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar