БиХ мора да дође до јасног става

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да Београд очекује да ће турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган током предстојеће посјете Сарајеву разговарати са властима БиХ о ауто-путу Београд-Сарајево.

Србија 12.05.2018 | 10:26
БиХ мора да дође до јасног става
"Са стране БиХ мора да постоји јасан став и договор", рекла је Михајловићева за РТС.

Она је навела да грађевински радови на ауто-путу Београд-Сарајево не могу да почну прије сљедеће године.

Михајловићева је додала да ће Србија радити на обје руте кружног ауто-пута Сарајево-Београд /преко Бијељине и преко Вишеграда/.

"Радићемо и једну и другу руту, да би то био један прстен. Уређујемо документацију, бавимо се експропријацијом и свим другим стварима", рекла је Михајловћева.

Она је оцијенила да је недавна посјета предсједника Србије Александра Вучића Турској била успјешна.

"То није само питање ауто-пута. То је политички и економски добар однос, ми можемо много тога да радимо заједно са Турском", рекла је Михајловићева.

Она је додала да ће Србија и Турска, осим рада на ауто-путу Београд-Сарајево, реконстрисати и рехабилитовати одређене дионице у Рашкој области, а једна је Аљиновци-Тутин-Сјеница и то ће бити брзи пут.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

судија

12.05.2018 08:59

Став БИХ је јасанДајте ви нама паре а за пут се не брините бит че једног дана.Ако паре буду ишле директно извођачима нема ништа од пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

12.05.2018 12:03

Политицари би најрадије тако али од тога нема ниста. Бице као аутопут Бања Лука - Добој, банка новац исплацује директно изводјацу радова у трансама на основу изведеног посла. Једино сто це моци да лапају је дио који се буде односио на додатне радове урадјене после заврсетка изградње пута. Нису Турци луди, знају са којом багром имају посла.

Name

СПАС

12.05.2018 08:59

Изгледа са је у свемз најбитније да се донесе СТАВ. Као и онај Анкетни одбор НСРС који највише што може да уради у овом тренутку јесте да донесе СТАВ! Нема већег продавања магле од доношења СТАВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

12.05.2018 08:59

Мислим да је то промасај године. Тај пут нема екомомску исплативост. Није само направити .Треба га одрзавати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.05.2018 09:42

Само новце дајте а аутопутева це бити за то небрините Ако се не ураде у овом стољецу у следецем сигурно.Вец пробају да отимају најплодније земљисте од људи који зиве од тога А свјетској банци потурају највеце лази овог свијета само да би добили паре Али даље немозе нецете сигурно Бандо једна лоповска

Name

Буба

12.05.2018 10:06

Лоповлуци и тамо и овамо на све стране плацкају и то са ставом!! Све за своју корист залијепили се за фотеље.

Name

Ниста од тога

13.05.2018 06:59

Турци би да нам увале Кредите и запосле своју радну снагу.Мислим да је то сулудо јер ми нит имамо новца нит воље за тако несто.

Name

харе

12.05.2018 10:05

Искрено мислим да нам путеви не требају сад са овим криминалцима, треба сацекати боља времена по тим путевима се могу возити само политицати за пратњом и њихова дјеца и њихови тајкуни који пљацкају овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакрдија

12.05.2018 13:52

Треба пут правит према Њемацкој и Аустрији, а не према Србији и обратно. Ти путеви неце ником требати осим суму да извлацимо

ОДГОВОРИТЕ