BiH mora da dođe do jasnog stava

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da Beograd očekuje da će turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan tokom predstojeće posjete Sarajevu razgovarati sa vlastima BiH o auto-putu Beograd-Sarajevo.

Srbija 12.05.2018 | 10:26
BiH mora da dođe do jasnog stava
"Sa strane BiH mora da postoji jasan stav i dogovor", rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je navela da građevinski radovi na auto-putu Beograd-Sarajevo ne mogu da počnu prije sljedeće godine.

Mihajlovićeva je dodala da će Srbija raditi na obje rute kružnog auto-puta Sarajevo-Beograd /preko Bijeljine i preko Višegrada/.

"Radićemo i jednu i drugu rutu, da bi to bio jedan prsten. Uređujemo dokumentaciju, bavimo se eksproprijacijom i svim drugim stvarima", rekla je Mihajlovćeva.

Ona je ocijenila da je nedavna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj bila uspješna.

"To nije samo pitanje auto-puta. To je politički i ekonomski dobar odnos, mi možemo mnogo toga da radimo zajedno sa Turskom", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će Srbija i Turska, osim rada na auto-putu Beograd-Sarajevo, rekonstrisati i rehabilitovati određene dionice u Raškoj oblasti, a jedna je Aljinovci-Tutin-Sjenica i to će biti brzi put.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

sudija

12.05.2018 08:59

Stav BIH je jasanDajte vi nama pare a za put se ne brinite bit če jednog dana.Ako pare budu išle direktno izvođačima nema ništa od puta.

ODGOVORITE
Name

Ministar

12.05.2018 12:03

Politicari bi najradije tako ali od toga nema nista. Bice kao autoput Banja Luka - Doboj, banka novac isplacuje direktno izvodjacu radova u transama na osnovu izvedenog posla. Jedino sto ce moci da lapaju je dio koji se bude odnosio na dodatne radove uradjene posle zavrsetka izgradnje puta. Nisu Turci ludi, znaju sa kojom bagrom imaju posla.

Name

SPAS

12.05.2018 08:59

Izgleda sa je u svemz najbitnije da se donese STAV. Kao i onaj Anketni odbor NSRS koji najviše što može da uradi u ovom trenutku jeste da donese STAV! Nema većeg prodavanja magle od donošenja STAVA!

ODGOVORITE
Name

N

12.05.2018 08:59

Mislim da je to promasaj godine. Taj put nema ekomomsku isplativost. Nije samo napraviti .Treba ga odrzavati .

ODGOVORITE
Name

AR

12.05.2018 09:42

Samo novce dajte a autoputeva ce biti za to nebrinite Ako se ne urade u ovom stoljecu u sledecem sigurno.Vec probaju da otimaju najplodnije zemljiste od ljudi koji zive od toga A svjetskoj banci poturaju najvece lazi ovog svijeta samo da bi dobili pare Ali dalje nemoze necete sigurno Bando jedna lopovska

Name

Buba

12.05.2018 10:06

Lopovluci i tamo i ovamo na sve strane plackaju i to sa stavom!! Sve za svoju korist zalijepili se za fotelje.

Name

Nista od toga

13.05.2018 06:59

Turci bi da nam uvale Kredite i zaposle svoju radnu snagu.Mislim da je to suludo jer mi nit imamo novca nit volje za tako nesto.

Name

hare

12.05.2018 10:05

Iskreno mislim da nam putevi ne trebaju sad sa ovim kriminalcima, treba sacekati bolja vremena po tim putevima se mogu voziti samo politicati za pratnjom i njihova djeca i njihovi tajkuni koji pljackaju ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

lakrdija

12.05.2018 13:52

Treba put pravit prema Njemackoj i Austriji, a ne prema Srbiji i obratno. Ti putevi nece nikom trebati osim sumu da izvlacimo

ODGOVORITE