Министар Лукач да поднесе оставку!

Повјерење грађана Српске у институције Српске након убиства 21-годишњег младића Давида Драгичевића је нарушена и ова гарнитура власти није у стању да је поврати, заједничка је оцјена учесника емисије "Изазови".

Република Српска 11.05.2018 | 22:55
Министар Лукач да поднесе оставку!
Заказивање посебне сједнице НС РС о стању безбједности у Бањалуци и РС након смрти Давида Драгичевића била је потпуно оправдана, категоричан је посланик ПДП Перица Бундало.

“Ми смо у НС РС изнијели свој став и мислимо да неко за све ово што се дешава и што се десило , имајући на уму не само случај Драгичевић него и све оне који су се десили прије дест година, мора да одговара. То смо између осталог јасно рекли и својим захтјевом да позовемо предсједницу Владе да разријеши министра унутрашњих послова због таквог рада МУП-а", рекао је Бундало. 

Да је било пропуста у истражи слаже се И посланик НДП-а у НС РС Крсто Јандрић.

“ Чак је и предсједник Републике рекао да је било пропуста. Анкетни одбор има право да пита зашто је одржана конференција за новинаре што није уобичајено , што није у пракси виђено до сада. Шта је био циљ те конференције . Можда би се нешто из тога могло извући. У једноипосатном излагању министра унутрашњих послова Драгана Лукача је речено све што , по мом дубоком убјеђењу, нема никакве директне везе са самом смрћу. Гдје је ходао, шта је појео, нема везе са смрћу. Све то нас није убиједило у оно најбитније у период када је наступила смрт “.

Посланик СДС у НС РС Желимир Нешковић истиче да су бројне контрадикторности уочене у обдукционим налазима.

“ Ние се радила хемијска и токсиколошка анализа што је доктор са ВМА приказао у свом налазу за разлику од првог обдукционог налаза. У њему су приказани налази присуства ТХЦ и ЛСД-а у урину умрлог Давида Драгичевића. Из праксе знамо да ЛСД у урину може задржати до пет дана , а у урину нешто више од седам дана.

“ Истине још нема. Ми смо јуче на сједници НС РС тражили да се дође до истине. Један од наших приједлога је био да се од тужилаштва тражи да утврди стварну истину на ове околности . Након истине долази оно што је неминовно а то је питање правде и одговорности у складу са законом", каже Бундало.

Посланик НДП Крсто Јандрић тврди да многе институције у Српској не функционишу како треба , да је накардано схваћен вишепартијски систем, да владајућа структура крши законе и пословнике и да такав начин води урушавању РС.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Јована

11.05.2018 21:41

Тјерати багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постоје

11.05.2018 21:45

Зар нема ни трунке стида, послије свих недјела и изговорених лази ни образ му се није зацрвенио. Не само да није спреман поднијети оставку, он подноси кривицне пријаве против оца убијеног младог цовјека. Да ли то у овом народу постоје они који немају ни срца ни дусе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.05.2018 22:13

Подрска министру Лукацу. Сматрам да он није повезан са слуцајем Давида Драгицевица. Такодје подрска Давору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2018 06:30

Повезан и те како. Оставка.

Name

Требињка

12.05.2018 14:03

Подрска за Лукаца. Сматрам да није повезан за трагедију Давида.

Name

коле

12.05.2018 02:38

Колико се препао вас ,да ено трци да поднесе оставку..Није се предавао кад је проливао крв за ову дрзаву у којој ви сад лапрдате..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Колета.

12.05.2018 07:09

Што је глава празнија,толико је безобразнија.

Name

Ма јел

12.05.2018 08:46

А за кога је мој отац проливао крв и за ста ? Јел зато да министар инструисе тузиоце, да пријети са скупстинске говорнице, да се због њега мијења закон да би се премлацивање оног момка увело у застару ? Јел само он ратовао ? Није, ал је наплатио од насе РС. Цестити нису ни марке узели за своја рањавања јер нису ратовали за паре. На овом слуцају се види да је морална одговорност нула, па ста јос даље оцекивати од оваквих патриота. Слабо министре, слабо

Name

ГОЈКО

12.05.2018 11:18

Дебилчино глупа да ли је проливао своју или српску крв кад је то гофно од цовјека криминалац и дилер Лукац на поцетку рата кад је био обуцен у униформу Армије БиХ пуцао у Крупи из снајпера по српским цивилима за сто постоје свједоци Босњаци и Срби који то прицају гдје год стигну???

Name

Зоран

12.05.2018 03:36

Теско цете изаци на крај с људима који примјењују најкварније методе а у овом слуцају је то оцигледно. Дај бозе да се икад сазна ко и засто га је убио, али цисто сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенко Шепур

12.05.2018 04:16

Наравно,послије оне лоше представе која се зове конференција за штампу,гдје су смушено и неубједљиво покушали да обману јавност,оставке и одговорност су пријеко потребне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајфун

12.05.2018 11:18

Премијерка се бави мигрантима преко РТРСа како би скренула пазњу тј полусала скренути са тема безбједност у РепублициСрпској ,зоље и убиства по улицама неразјасњене околности а о мигрантима има ко да брине пресједнице.

Name

ПРАВДА!

12.05.2018 04:42

А ста казе прецедник, какво је стање у земљи? И он треба пред лице правде, а за остало цемо лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат_БЛ

12.05.2018 05:02

Оставка? Па то је требао давно да уради. Сада му треба кривицна одговорност за посао који обавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево ти банка цигане..

12.05.2018 05:08

Предсједнице, хајте Ви нама несто отпјевајте да отјерамо суморне мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

12.05.2018 05:51

Тужиоц,лукач,ћулум,илић,патолог.....судство...све под контролом криминалца...додика и његове касте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гг

12.05.2018 10:45

И ја сам ратовао па нисам од дрзаве узео 30 000 км као сто је узео Лукач на име одстете..и нисам сувласник хотела Талија у Б.луци нпр као Лукач.Немам куцу са базеном ..4 пословна простора у БЛ ..то је оно само сто се зна.Према томе не млати тим језиком ..

ОДГОВОРИТЕ