Ministar Lukač da podnese ostavku!

Povjerenje građana Srpske u institucije Srpske nakon ubistva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića je narušena i ova garnitura vlasti nije u stanju da je povrati, zajednička je ocjena učesnika emisije "Izazovi".

Republika Srpska 11.05.2018 | 22:55
Ministar Lukač da podnese ostavku!
Zakazivanje posebne sjednice NS RS o stanju bezbjednosti u Banjaluci i RS nakon smrti Davida Dragičevića bila je potpuno opravdana, kategoričan je poslanik PDP Perica Bundalo.

“Mi smo u NS RS iznijeli svoj stav i mislimo da neko za sve ovo što se dešava i što se desilo , imajući na umu ne samo slučaj Dragičević nego i sve one koji su se desili prije dest godina, mora da odgovara. To smo između ostalog jasno rekli i svojim zahtjevom da pozovemo predsjednicu Vlade da razriješi ministra unutrašnjih poslova zbog takvog rada MUP-a", rekao je Bundalo. 

Da je bilo propusta u istraži slaže se I poslanik NDP-a u NS RS Krsto Jandrić.

“ Čak je i predsjednik Republike rekao da je bilo propusta. Anketni odbor ima pravo da pita zašto je održana konferencija za novinare što nije uobičajeno , što nije u praksi viđeno do sada. Šta je bio cilj te konferencije . Možda bi se nešto iz toga moglo izvući. U jednoiposatnom izlaganju ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača je rečeno sve što , po mom dubokom ubjeđenju, nema nikakve direktne veze sa samom smrću. Gdje je hodao, šta je pojeo, nema veze sa smrću. Sve to nas nije ubijedilo u ono najbitnije u period kada je nastupila smrt “.

Poslanik SDS u NS RS Želimir Nešković ističe da su brojne kontradiktornosti uočene u obdukcionim nalazima.

“ Nie se radila hemijska i toksikološka analiza što je doktor sa VMA prikazao u svom nalazu za razliku od prvog obdukcionog nalaza. U njemu su prikazani nalazi prisustva THC i LSD-a u urinu umrlog Davida Dragičevića. Iz prakse znamo da LSD u urinu može zadržati do pet dana , a u urinu nešto više od sedam dana.

“ Istine još nema. Mi smo juče na sjednici NS RS tražili da se dođe do istine. Jedan od naših prijedloga je bio da se od tužilaštva traži da utvrdi stvarnu istinu na ove okolnosti . Nakon istine dolazi ono što je neminovno a to je pitanje pravde i odgovornosti u skladu sa zakonom", kaže Bundalo.

Poslanik NDP Krsto Jandrić tvrdi da mnoge institucije u Srpskoj ne funkcionišu kako treba , da je nakardano shvaćen višepartijski sistem, da vladajuća struktura krši zakone i poslovnike i da takav način vodi urušavanju RS.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Jovana

11.05.2018 21:41

Tjerati bagru.

ODGOVORITE
Name

Postoje

11.05.2018 21:45

Zar nema ni trunke stida, poslije svih nedjela i izgovorenih lazi ni obraz mu se nije zacrvenio. Ne samo da nije spreman podnijeti ostavku, on podnosi krivicne prijave protiv oca ubijenog mladog covjeka. Da li to u ovom narodu postoje oni koji nemaju ni srca ni duse?

ODGOVORITE
Name

Realno

11.05.2018 22:13

Podrska ministru Lukacu. Smatram da on nije povezan sa slucajem Davida Dragicevica. Takodje podrska Davoru.

ODGOVORITE
Name

Re

12.05.2018 06:30

Povezan i te kako. Ostavka.

Name

Trebinjka

12.05.2018 14:03

Podrska za Lukaca. Smatram da nije povezan za tragediju Davida.

Name

kole

12.05.2018 02:38

Koliko se prepao vas ,da eno trci da podnese ostavku..Nije se predavao kad je prolivao krv za ovu drzavu u kojoj vi sad laprdate..

ODGOVORITE
Name

Za Koleta.

12.05.2018 07:09

Što je glava praznija,toliko je bezobraznija.

Name

Ma jel

12.05.2018 08:46

A za koga je moj otac prolivao krv i za sta ? Jel zato da ministar instruise tuzioce, da prijeti sa skupstinske govornice, da se zbog njega mijenja zakon da bi se premlacivanje onog momka uvelo u zastaru ? Jel samo on ratovao ? Nije, al je naplatio od nase RS. Cestiti nisu ni marke uzeli za svoja ranjavanja jer nisu ratovali za pare. Na ovom slucaju se vidi da je moralna odgovornost nula, pa sta jos dalje ocekivati od ovakvih patriota. Slabo ministre, slabo

Name

GOJKO

12.05.2018 11:18

Debilčino glupa da li je prolivao svoju ili srpsku krv kad je to gofno od covjeka kriminalac i diler Lukac na pocetku rata kad je bio obucen u uniformu Armije BiH pucao u Krupi iz snajpera po srpskim civilima za sto postoje svjedoci Bosnjaci i Srbi koji to pricaju gdje god stignu???

Name

Zoran

12.05.2018 03:36

Tesko cete izaci na kraj s ljudima koji primjenjuju najkvarnije metode a u ovom slucaju je to ocigledno. Daj boze da se ikad sazna ko i zasto ga je ubio, ali cisto sumnjam.

ODGOVORITE
Name

Mladenko Šepur

12.05.2018 04:16

Naravno,poslije one loše predstave koja se zove konferencija za štampu,gdje su smušeno i neubjedljivo pokušali da obmanu javnost,ostavke i odgovornost su prijeko potrebne.

ODGOVORITE
Name

Tajfun

12.05.2018 11:18

Premijerka se bavi migrantima preko RTRSa kako bi skrenula paznju tj polusala skrenuti sa tema bezbjednost u RepubliciSrpskoj ,zolje i ubistva po ulicama nerazjasnjene okolnosti a o migrantima ima ko da brine presjednice.

Name

PRAVDA!

12.05.2018 04:42

A sta kaze precednik, kakvo je stanje u zemlji? I on treba pred lice pravde, a za ostalo cemo lako.

ODGOVORITE
Name

advokat_BL

12.05.2018 05:02

Ostavka? Pa to je trebao davno da uradi. Sada mu treba krivicna odgovornost za posao koji obavlja.

ODGOVORITE
Name

Evo ti banka cigane..

12.05.2018 05:08

Predsjednice, hajte Vi nama nesto otpjevajte da otjeramo sumorne misli.

ODGOVORITE
Name

Đole

12.05.2018 05:51

Tužioc,lukač,ćulum,ilić,patolog.....sudstvo...sve pod kontrolom kriminalca...dodika i njegove kaste.

ODGOVORITE
Name

Gg

12.05.2018 10:45

I ja sam ratovao pa nisam od drzave uzeo 30 000 km kao sto je uzeo Lukač na ime odstete..i nisam suvlasnik hotela Talija u B.luci npr kao Lukač.Nemam kucu sa bazenom ..4 poslovna prostora u BL ..to je ono samo sto se zna.Prema tome ne mlati tim jezikom ..

ODGOVORITE