ЕП до 17 - Причали о титули, гол нису дали: "Орлићи" иду кући!

Кадетска репрезентација Србије завршила је учешће на Европском првенству у Енглеској без датог гола и са сва три пораза.  Орлићи без испаљеног метка и гол-разликом 0:6 окончали Европско првенство! Трећи пораз селекције Ивана Јевића.

Фудбал 11.05.2018 | 22:40
ЕП до 17 - Причали о титули, гол нису дали: "Орлићи" иду кући!
"Ако прођемо групу, ни титула неће бити далеко", изјавио је селектор "орлића" Иван Јевић пред полазак на Европско првенство у Енглеској.

Србија не да неће напасти титулу шампиона Европе, већ ће после прве фазе шампионата Старог континента кући и то са свим поразима и без постигнутог гола. После Шпаније (0:1) и Немачке (0:3), бољи од нашег националног тима био је и састав Холандије 2:0 (1:0).

Двоструки стелац за "лале" био је узданица Ајакса Брајан Бробеј у 26. и 55. минуту.

Такмичење из Групе Д настављају Холандија, која је и пре меча са Србијом обезбедила пролаз, и Шпанија.

Да ли је могло боље, то је ствар неке дубље анализе. Оно што је чињеница јесте да су Орлићи имали претешку групу на Европском првенству, па нису имали никакве шансе да се уопште упусте у борбу за пласман у наредну фазу, али не само то - такмичење су окончали без постигнутог гола са гол-разликом 0:6!

Вечерас је од селекције Ивана Јевића у последњем колу групне фазе била боља неустрашива Холандија, која је славила са 2:0 и остварила и треће славље без примљеног поготка (гол разлика 7:0).

Оба гола за репрезентацију из земље лала постигао је млади нападач Ајакса Браја Броби. Прво у 26. минуту, а потом и у 55. када је и дефинитивно разрешена свака дилема по питању победника.

Српски кадети су наступили у саставу: Крстовић – Радмановац, Балаж, Ераковић, Митровић – Јовановић,Новаковић – Савић, Зукић, Дедијер – Видосављевић. У другом полувремену на терену су се нашли и Бурмаз,Јоцић и Купусовић.

Поред Холандије, пласман у четвртфинале Европског првенства обезбедила је и Шпанија, која је у директном окршају за друго место била прилично убедљива против Немачке (5:1).

Резултати 3. кола:

Шпанија - Немачка 5:1 (2:0)
Србија - Холандија 0:2 (0:1)

ТАБЕЛА: Холандија 9 (7:0), Шпанија 6 (6:3), Немачка 3 (4:8), Србија 0 (0:6).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар