EP do 17 - Pričali o tituli, gol nisu dali: "Orlići" idu kući!

Kadetska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Engleskoj bez datog gola i sa sva tri poraza.  Orlići bez ispaljenog metka i gol-razlikom 0:6 okončali Evropsko prvenstvo! Treći poraz selekcije Ivana Jevića.

Fudbal 11.05.2018 | 22:40
EP do 17 - Pričali o tituli, gol nisu dali: "Orlići" idu kući!
"Ako prođemo grupu, ni titula neće biti daleko", izjavio je selektor "orlića" Ivan Jević pred polazak na Evropsko prvenstvo u Engleskoj.

Srbija ne da neće napasti titulu šampiona Evrope, već će posle prve faze šampionata Starog kontinenta kući i to sa svim porazima i bez postignutog gola. Posle Španije (0:1) i Nemačke (0:3), bolji od našeg nacionalnog tima bio je i sastav Holandije 2:0 (1:0).

Dvostruki stelac za "lale" bio je uzdanica Ajaksa Brajan Brobej u 26. i 55. minutu.

Takmičenje iz Grupe D nastavljaju Holandija, koja je i pre meča sa Srbijom obezbedila prolaz, i Španija.

Da li je moglo bolje, to je stvar neke dublje analize. Ono što je činjenica jeste da su Orlići imali pretešku grupu na Evropskom prvenstvu, pa nisu imali nikakve šanse da se uopšte upuste u borbu za plasman u narednu fazu, ali ne samo to - takmičenje su okončali bez postignutog gola sa gol-razlikom 0:6!

Večeras je od selekcije Ivana Jevića u poslednjem kolu grupne faze bila bolja neustrašiva Holandija, koja je slavila sa 2:0 i ostvarila i treće slavlje bez primljenog pogotka (gol razlika 7:0).

Oba gola za reprezentaciju iz zemlje lala postigao je mladi napadač Ajaksa Braja Brobi. Prvo u 26. minutu, a potom i u 55. kada je i definitivno razrešena svaka dilema po pitanju pobednika.

Srpski kadeti su nastupili u sastavu: Krstović – Radmanovac, Balaž, Eraković, Mitrović – Jovanović,Novaković – Savić, Zukić, Dedijer – Vidosavljević. U drugom poluvremenu na terenu su se našli i Burmaz,Jocić i Kupusović.

Pored Holandije, plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva obezbedila je i Španija, koja je u direktnom okršaju za drugo mesto bila prilično ubedljiva protiv Nemačke (5:1).

Rezultati 3. kola:

Španija - Nemačka 5:1 (2:0)
Srbija - Holandija 0:2 (0:1)

TABELA: Holandija 9 (7:0), Španija 6 (6:3), Nemačka 3 (4:8), Srbija 0 (0:6).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar