Како је Жељка "помела" Вучића?

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево одлучили су на данашњој свечаној сједници да повеље општине буду додијељене предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић и директору предузећа “Путеви Републике Српске” Ненаду Нешићу.  Цвијановићева и Нешић награде су добили поводом Спасовдана – крсне славе општине Источно Ново Сарајево.

Република Српска 11.05.2018 | 19:50
Како је Жељка "помела" Вучића?
На данашњој сједници одлучено је да Плакета општине буде уручена Министарству за избјегла и расељена лица Републике Српске, књижевнику Душану Зуровцу, џудо тренеру Љубиши Мајдову, Школи за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, Ватрогасној бригади Источно Сарајево, те Удружењу пензионера Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је задовољство што је процедура око додјеле највиших општинских признања истакнутим појединцима, колективима и институцијама од почетка исправно спроведена и што су одборници препознали најзаслужније.

“Морам да истакнем значајан допринос Владе Републике Српске заједно са својим предузећима и мислим да је потпуно оправдана одлука одборника да двије повеље Скупштине општине буду додијељене предсједници Владе Жељки Цвијановић и директору `Путева Српске` Ненаду Нешићу, који је и наш суграђанин”, рекао је Ћосић новинарима након окончања сједнице.

Ћосић је нагласио да је Влада Српске само у овој години у Источно Ново Сарајево уложила по 2.000.000 КМ за наставак градње позоришта и спортске дворане, те исто толико за изградњу Трга “Србија”, али и за још низ других мањих пројеката.

Независни одборник Дејан Шантић предложио је да се на дневни ред сједнице стави приједлог да Повеља умјесто Нешићу буде уручена предсједнику Србије Александру Вучићу, док је шеф Клуба одборника СДС-а Милан Ковачевић предложио да Повељу добије Влада Србије, које је Ћосић окарактерисао као политичку немоћ и доказ да опозиција у овој општини нема шта да понуди.

“Ја бих као начелник општине цијенио да је опозиција имала своје приједлоге у редовној процедури. Скупштина општине је редовно предложила и послала дописе свима. Клуб СНСД-а је предложио да то буде Цвијановићева, а клуб ДНС-а предложио је Нешића и то су једина два приједлога /за Повељу/ која су дошла Комисији за награде и признања и који су усвојени”, појаснио је Ћосић.

Он је додао да је опозицији јасно да годишње могу бити додијељене само двије повеље, те да данашњи приједлози представљају само покушај контрирања власти.

Предсједник Скупштине општине Александар Главаш /ДНС/ рекао је да су одборници одлучили да у оквиру Спасовданских свечаности на академији која ће бити одржана у сриједу, 16. маја, осим двије повеље, буде додијељено шест плакета и четири захвалнице, те да сматра да су Цвијановићева и Нешић највише доприњели развоју општине Источно Ново Сарајево.

“Сматрам да умјерен број признања која се додјељују показује да није лако добити награду општине Источно Ново Сарајево и сматрам да управо то даје вриједност овим признањима”, каже Главаш.

Шантић је рекао да се годинама говори о томе да су владе Републике Српске и Србије имале изузетна улагања у ову општину, те да не види разлог зашто данас највеће општинско признање није додијељено и Влади Србије.

Он је појаснио да они као опозиција не могу путем комисије давати приједлоге који ће се наћи на сједници, али да као одборници имају право на амандмане, које су они данас и уложили, а за које већина није хтјела ни да гласа.

Ковачевић сматра да додјела повеља Цвијановићевој и Нешићу представља стицање јефтиних политичких поена у изборној години.

“Ми смо предложили да Повеља буде додијељена Влади Србије због донације коју је уплатила општини Источно Ново Сарајево, јер ће њом бити реализовани разни инфраструктурни пројекти, али нисмо наишли на разумијевање власти”, закључио је Ковачевић.

(Требевић инфо портал) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Лун

11.05.2018 19:00

Само влади Србије ово друго је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАТАСТРОФА

11.05.2018 21:39

НЕСИЦ И ЊЕГОВО ПРЕДУЗЕЦЕ НА САЈТУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДУЗАН 11ООООО КМ А ДОДЈЕЛИСЕ МУ ПЛАКЕТУ.НА СТА СМО МИ СПАЛИ УМЈЕСТО ДА РОБИЈА У ЗАТВОРУ ЊЕМУ ПЛАКЕТА.ФУЈ

Name

Хахахааа

11.05.2018 22:21

Само гласати за СДС и Вукоту.....или и даље наградјивати наградјене.....Мислим да је боље подрзати Вукоту и СДС.

Name

Каква опстина

12.05.2018 05:00

Цуј плакете.А гдје је бре лова.Какав папир.

Name

Ре

12.05.2018 07:47

Крсна слава града ? А конститутивност и равноправност народа кои смо ми лазови.

Name

@

12.05.2018 12:43

Када крене друго полувријеме, Пале,...Лукавица исл. су први по реду,....бице кукулеллеее...

Name

Па

11.05.2018 19:07

Шта сте уђали на црну Жељку а још се и не зна хоће ли бити кандидат за пред РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q7

11.05.2018 21:43

Срамота цуј Несиц , хахахахаха...

Name

куку нама са нама

11.05.2018 19:09

И ТАКО....СЕЛО ГОРИ,А БАБА СЕ ЦЕСЉА.ако побједе неки други,онда це и они овако паламудити и ето то је та Дрзава Српска.Народ увелико непромењен,генетски и географски склон поткупљивању...и ето њима на власти узивања..Умјесто да се изборе за своја права на својој земљи,млади одосе.ЗБОГ ОВОГА НЕ ГЛАСАМ,НИТИ ЦУ,А ЈЕДВА ЦЕКАМ ДА ОВИМ ПРОСТОРОМ ЗАВЛАДА БИЛО ЦИЈА ТУДЈА ЦИЗМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

11.05.2018 19:55

Е баш њој треба дати плакету, па срам вас било. За шта је добија? За уништење државе? Господе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фолклор

11.05.2018 23:55

Ста је зена улозила ста....своје паре какву ЗАСЛУГУ ИМА улозила дрзавне паре....БАС СЕ ПРЕЗНОЈИЛА .....фукара тузи фукара суди.....каким вам се у ваас напредак.....оооо МЕРКЕЛИВА долазим ти сто брзе и никад се нецу вратити..дјубрад странацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.05.2018 04:45

Која „дрзава“ који идиоти.....крсна слава опстине а хоце у европу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ ПОПАДИЦ

12.05.2018 08:41

Браво Ковацевицу и Сантицу!!! Цуј Несиц да добије награду хахахахаха брука опстине Истоцнно Ново Сарајево!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Пале

12.05.2018 08:44

Подрска СДС и Милану Ковацевицу ! Браво Ковацевицу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цосина малена

12.05.2018 08:45

Влада Србије је требала добити плакету или повељу опстине Истоцно Ново Сарајево!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заборављени људи

12.05.2018 14:31

Има доста грађана који су за ту општину дали много, али никада нису добили никакву награду.

ОДГОВОРИТЕ