Kako je Željka "pomela" Vučića?

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo odlučili su na današnjoj svečanoj sjednici da povelje opštine budu dodijeljene predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović i direktoru preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenadu Nešiću.  Cvijanovićeva i Nešić nagrade su dobili povodom Spasovdana – krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo.

Republika Srpska 11.05.2018 | 19:50
Kako je Željka "pomela" Vučića?
Na današnjoj sjednici odlučeno je da Plaketa opštine bude uručena Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, književniku Dušanu Zurovcu, džudo treneru Ljubiši Majdovu, Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo, Vatrogasnoj brigadi Istočno Sarajevo, te Udruženju penzionera Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je procedura oko dodjele najviših opštinskih priznanja istaknutim pojedincima, kolektivima i institucijama od početka ispravno sprovedena i što su odbornici prepoznali najzaslužnije.

“Moram da istaknem značajan doprinos Vlade Republike Srpske zajedno sa svojim preduzećima i mislim da je potpuno opravdana odluka odbornika da dvije povelje Skupštine opštine budu dodijeljene predsjednici Vlade Željki Cvijanović i direktoru `Puteva Srpske` Nenadu Nešiću, koji je i naš sugrađanin”, rekao je Ćosić novinarima nakon okončanja sjednice.

Ćosić je naglasio da je Vlada Srpske samo u ovoj godini u Istočno Novo Sarajevo uložila po 2.000.000 KM za nastavak gradnje pozorišta i sportske dvorane, te isto toliko za izgradnju Trga “Srbija”, ali i za još niz drugih manjih projekata.

Nezavisni odbornik Dejan Šantić predložio je da se na dnevni red sjednice stavi prijedlog da Povelja umjesto Nešiću bude uručena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, dok je šef Kluba odbornika SDS-a Milan Kovačević predložio da Povelju dobije Vlada Srbije, koje je Ćosić okarakterisao kao političku nemoć i dokaz da opozicija u ovoj opštini nema šta da ponudi.

“Ja bih kao načelnik opštine cijenio da je opozicija imala svoje prijedloge u redovnoj proceduri. Skupština opštine je redovno predložila i poslala dopise svima. Klub SNSD-a je predložio da to bude Cvijanovićeva, a klub DNS-a predložio je Nešića i to su jedina dva prijedloga /za Povelju/ koja su došla Komisiji za nagrade i priznanja i koji su usvojeni”, pojasnio je Ćosić.

On je dodao da je opoziciji jasno da godišnje mogu biti dodijeljene samo dvije povelje, te da današnji prijedlozi predstavljaju samo pokušaj kontriranja vlasti.

Predsjednik Skupštine opštine Aleksandar Glavaš /DNS/ rekao je da su odbornici odlučili da u okviru Spasovdanskih svečanosti na akademiji koja će biti održana u srijedu, 16. maja, osim dvije povelje, bude dodijeljeno šest plaketa i četiri zahvalnice, te da smatra da su Cvijanovićeva i Nešić najviše doprinjeli razvoju opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Smatram da umjeren broj priznanja koja se dodjeljuju pokazuje da nije lako dobiti nagradu opštine Istočno Novo Sarajevo i smatram da upravo to daje vrijednost ovim priznanjima”, kaže Glavaš.

Šantić je rekao da se godinama govori o tome da su vlade Republike Srpske i Srbije imale izuzetna ulaganja u ovu opštinu, te da ne vidi razlog zašto danas najveće opštinsko priznanje nije dodijeljeno i Vladi Srbije.

On je pojasnio da oni kao opozicija ne mogu putem komisije davati prijedloge koji će se naći na sjednici, ali da kao odbornici imaju pravo na amandmane, koje su oni danas i uložili, a za koje većina nije htjela ni da glasa.

Kovačević smatra da dodjela povelja Cvijanovićevoj i Nešiću predstavlja sticanje jeftinih političkih poena u izbornoj godini.

“Mi smo predložili da Povelja bude dodijeljena Vladi Srbije zbog donacije koju je uplatila opštini Istočno Novo Sarajevo, jer će njom biti realizovani razni infrastrukturni projekti, ali nismo naišli na razumijevanje vlasti”, zaključio je Kovačević.

(Trebević info portal) 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Lun

11.05.2018 19:00

Samo vladi Srbije ovo drugo je...

ODGOVORITE
Name

KATASTROFA

11.05.2018 21:39

NESIC I NJEGOVO PREDUZECE NA SAJTU PORESKE UPRAVE DUZAN 11OOOOO KM A DODJELISE MU PLAKETU.NA STA SMO MI SPALI UMJESTO DA ROBIJA U ZATVORU NJEMU PLAKETA.FUJ

Name

Hahahaaa

11.05.2018 22:21

Samo glasati za SDS i Vukotu.....ili i dalje nagradjivati nagradjene.....Mislim da je bolje podrzati Vukotu i SDS.

Name

Kakva opstina

12.05.2018 05:00

Cuj plakete.A gdje je bre lova.Kakav papir.

Name

Re

12.05.2018 07:47

Krsna slava grada ? A konstitutivnost i ravnopravnost naroda koi smo mi lazovi.

Name

@

12.05.2018 12:43

Kada krene drugo poluvrijeme, Pale,...Lukavica isl. su prvi po redu,....bice kukulelleee...

Name

Па

11.05.2018 19:07

Шта сте уђали на црну Жељку а још се и не зна хоће ли бити кандидат за пред РС?

ODGOVORITE
Name

Q7

11.05.2018 21:43

Sramota cuj Nesic , hahahahaha...

Name

kuku nama sa nama

11.05.2018 19:09

I TAKO....SELO GORI,A BABA SE CESLJA.ako pobjede neki drugi,onda ce i oni ovako palamuditi i eto to je ta Drzava Srpska.Narod uveliko nepromenjen,genetski i geografski sklon potkupljivanju...i eto njima na vlasti uzivanja..Umjesto da se izbore za svoja prava na svojoj zemlji,mladi odose.ZBOG OVOGA NE GLASAM,NITI CU,A JEDVA CEKAM DA OVIM PROSTOROM ZAVLADA BILO CIJA TUDJA CIZMA.

ODGOVORITE
Name

Milica

11.05.2018 19:55

E baš njoj treba dati plaketu, pa sram vas bilo. Za šta je dobija? Za uništenje države? Gospode.

ODGOVORITE
Name

Folklor

11.05.2018 23:55

Sta je zena ulozila sta....svoje pare kakvu ZASLUGU IMA ulozila drzavne pare....BAS SE PREZNOJILA .....fukara tuzi fukara sudi.....kakim vam se u vaas napredak.....oooo MERKELIVA dolazim ti sto brze i nikad se necu vratiti..djubrad stranacka

ODGOVORITE
Name

ja

12.05.2018 04:45

Koja „drzava“ koji idioti.....krsna slava opstine a hoce u evropu.

ODGOVORITE
Name

MIKI POPADIC

12.05.2018 08:41

Bravo Kovacevicu i Santicu!!! Cuj Nesic da dobije nagradu hahahahaha bruka opstine Istocnno Novo Sarajevo!

ODGOVORITE
Name

SDS Pale

12.05.2018 08:44

Podrska SDS i Milanu Kovacevicu ! Bravo Kovacevicu!!!

ODGOVORITE
Name

Cosina malena

12.05.2018 08:45

Vlada Srbije je trebala dobiti plaketu ili povelju opstine Istocno Novo Sarajevo!

ODGOVORITE
Name

Zaboravljeni ljudi

12.05.2018 14:31

Ima dosta građana koji su za tu opštinu dali mnogo, ali nikada nisu dobili nikakvu nagradu.

ODGOVORITE