СЛС: Спартак или Раднички? Бачка, Јавор или Рад?

Пред нама је претпоследње коло Суперлиге, које би могло да реши питање последњег путника у Европу, као и у нижи ранг.

Фудбал 11.05.2018 | 13:15
СЛС: Спартак или Раднички? Бачка, Јавор или Рад?
Ретко се дешава да Црвена звезда и Партизан не буду у центру пажње када се играју утакмице домаћег фудбалског првенства, али овог викенда биће тако. 

У претпоследњем колу Суперлиге за сезону 2017/18. највећу пажњу привлачи дуел у Суботици, између Спартака и нишког Радничког, пошто се та два тима боре за треће место и пласман у квалификације за Лигу Европе. 

Атмосфера уочи утакмице подгрева се већ данима изјавама и саопштењима из оба табора, тако да је јасно да најбољег српског арбитра, Милорада Мажића, чеква тежак посао. 

Спартак и Раднички тренутно су изједначени по броју освојених бодова, али су Нишлије у предности због бољег пласмана уочи плеј-офа, тако да би и реми могао да им одговара, уколико у последњем колу оба тима остваре исти учинак. 

Занимљиво ће бити и у мечевима плеј-аута, пошто се и даље не зна ко ће у нижи ранг заједно са Борцем из Чачка. Ту позицији покушавају да избегну Рад, Јавор и Бачка, која је тренутно у најгорој ситуацији јер заостаје три бода за "грађевинарима", а један за ривалом из Ивањице. 

Бачка ће у недељу играти против Младости у Лучанима, која је у среду изборила пласман у своје прво финале Купа икада и растерећена дочекује предстојећи дуел. Јавор иде у Шабац на мегдан Мачви, која је у среду убедљиво изгубила управо од Младости (0:4), док ће Рад бити домаћин Земуну.

Нови шампион Црвена звезда игра у Новом Саду против Војводине, док ће Партизан после драматичног реванша против Чукаричког и победе 2:0 извојеване голом у 90. минуту за пласман у финале Купа, гостовати код Вождовца, на крову ТЦ Стадион, али пред празним трибинама.

Све утакмице играју се у недељу, 13. маја.

СУПЕРЛИГА, 36. коло (недеља):

Напредак - Чукарички (17.00)
/судија Милан Илић/

Војводина - Црвена звезда (17.00, ТВ Арена Спорт 1)
/судија Новица Анђеловски/

Вождовац - Партизан (19.00, ТВ Арена Спорт 1)
/судија Петар Пипер/

Спартак - Раднички Ниш (19.00)
/судија Милорад Мажић/

Мачва - Јавор (19.00)
/судија Бојан Николић/

Борац - Радник (19.00)
/судија Игор Стојилковић/

Рад - Земун (19.00)
/судија Срђан Јовановић/

Младост Лучани - Бачка (19.00)
/судија Дејан Сантрач/

ТАБЕЛА:плеј-оф Црвена звезда 54, Партизан 40, Раднички 34, Спартак 34, Чукарички 32, Вождовац 30, Напредак 27, Војводина 25, плеј-аут Младост 27, Земун 25, Мачва 25, Радник 25, Рад 22, Јавор 20, Бачка 19, Борац 12.

Парови последњег кола: Партизан - Спартак, Чукарички - Војводина, Раднички - Напредак, Радник - Младост, Бачка - Борац, Земун - Мачва, Јавор - Рад (четвртак, 17. мај), Црвена звезда - Вождовац (субота, 19. мај).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар