SLS: Spartak ili Radnički? Bačka, Javor ili Rad?

Pred nama je pretposlednje kolo Superlige, koje bi moglo da reši pitanje poslednjeg putnika u Evropu, kao i u niži rang.

Fudbal 11.05.2018 | 13:15
SLS: Spartak ili Radnički? Bačka, Javor ili Rad?
Retko se dešava da Crvena zvezda i Partizan ne budu u centru pažnje kada se igraju utakmice domaćeg fudbalskog prvenstva, ali ovog vikenda biće tako. 

U pretposlednjem kolu Superlige za sezonu 2017/18. najveću pažnju privlači duel u Subotici, između Spartaka i niškog Radničkog, pošto se ta dva tima bore za treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. 

Atmosfera uoči utakmice podgreva se već danima izjavama i saopštenjima iz oba tabora, tako da je jasno da najboljeg srpskog arbitra, Milorada Mažića, čekva težak posao. 

Spartak i Radnički trenutno su izjednačeni po broju osvojenih bodova, ali su Nišlije u prednosti zbog boljeg plasmana uoči plej-ofa, tako da bi i remi mogao da im odgovara, ukoliko u poslednjem kolu oba tima ostvare isti učinak. 

Zanimljivo će biti i u mečevima plej-auta, pošto se i dalje ne zna ko će u niži rang zajedno sa Borcem iz Čačka. Tu poziciji pokušavaju da izbegnu Rad, Javor i Bačka, koja je trenutno u najgoroj situaciji jer zaostaje tri boda za "građevinarima", a jedan za rivalom iz Ivanjice. 

Bačka će u nedelju igrati protiv Mladosti u Lučanima, koja je u sredu izborila plasman u svoje prvo finale Kupa ikada i rasterećena dočekuje predstojeći duel. Javor ide u Šabac na megdan Mačvi, koja je u sredu ubedljivo izgubila upravo od Mladosti (0:4), dok će Rad biti domaćin Zemunu.

Novi šampion Crvena zvezda igra u Novom Sadu protiv Vojvodine, dok će Partizan posle dramatičnog revanša protiv Čukaričkog i pobede 2:0 izvojevane golom u 90. minutu za plasman u finale Kupa, gostovati kod Voždovca, na krovu TC Stadion, ali pred praznim tribinama.

Sve utakmice igraju se u nedelju, 13. maja.

SUPERLIGA, 36. kolo (nedelja):

Napredak - Čukarički (17.00)
/sudija Milan Ilić/

Vojvodina - Crvena zvezda (17.00, TV Arena Sport 1)
/sudija Novica Anđelovski/

Voždovac - Partizan (19.00, TV Arena Sport 1)
/sudija Petar Piper/

Spartak - Radnički Niš (19.00)
/sudija Milorad Mažić/

Mačva - Javor (19.00)
/sudija Bojan Nikolić/

Borac - Radnik (19.00)
/sudija Igor Stojilković/

Rad - Zemun (19.00)
/sudija Srđan Jovanović/

Mladost Lučani - Bačka (19.00)
/sudija Dejan Santrač/

TABELA:plej-of Crvena zvezda 54, Partizan 40, Radnički 34, Spartak 34, Čukarički 32, Voždovac 30, Napredak 27, Vojvodina 25, plej-aut Mladost 27, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 25, Rad 22, Javor 20, Bačka 19, Borac 12.

Parovi poslednjeg kola: Partizan - Spartak, Čukarički - Vojvodina, Radnički - Napredak, Radnik - Mladost, Bačka - Borac, Zemun - Mačva, Javor - Rad (četvrtak, 17. maj), Crvena zvezda - Voždovac (subota, 19. maj).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar