Бане није проблем, Матија пропушта СП!

Костарика одлучује судбину! Спортски директор фудбалске репрезентације Србије Горан Буњевчевић очекује да меч са Костариком на старту Мундијала одреди судбину наше репрезенације у Русији.

Фудбал 13.05.2018 | 18:00
Бане није проблем, Матија пропушта СП!
Србија ће осим са Костариком играти у групи још са Швајцарском и Бразилом, али ће први меч са тимом из Централне америке 17. јуна значајно усмерити ток турнира за "Орлове".

Из тог разлога ФСС је за припремне мечеве пред Мундијал договорио тест утакмице са Чилеом и Боливијом. 

"Колико год се ми трудили да распоредимо терет на све три утакмице тај меч са Костариком ће бити основа целог СП. Позитиван резултат би дао додатни елан и мотив нашим играчима за наредне утакмице. Зато смо се определили да ривали у те две утакмице пред СП буду Јужноамериканци. Мислим да имају сличан стил као Костарика. Биће тешко, обично су тврде и чврсте утакмице са Чилеом и Боливојом, који се нису квалификовали на СП, они су често агресивни на таквим утакмицама, а доста је битно за наше играче да се навикну на стил јужноамеричких репрезентација. Наравно и да не потцене Костарику која је на прошлом СП остварила невероватан резултат (четвртфинале у Бразилу 2014, прим. аут). Мислим да ће та утакмица одредити судбину репрезентације", рекао је Буњевчевић за 02.

Главно питање пред СП је статус доскорашењег капитена Бранислава Ивановића који је недавно доживео повреду у дресу Зенита, а недавно није учествовао у снимању промотивног спота репрезентације. 

"Бане је доживео малу повреду у Русији, али на сву срећу биће брзо санирана. Имали смо разговор с њим, селектор и ја. Лепо смо разговарали. Нису то лаке приче. Међутим, Бане је после тог разговаора на најбољи могући начин оправдао поверење својим понашањем, против Нигерије показао да се враћа на своје старе игре. Неће с њим бити никаквих проблема у вези са статусом у репрезентацији", каже директор селекције. 

С друге стране, Србија ће ипак бити ослабљена у одбрани због теже повреде штопера Шалкеа Матије Настасића. 

"Што се тиче Настасића, он нажалост неће бити у прилици да помогне репрезентацији. Доживео је тежу повреду. Такве ствари нас и највише муче и брину, шта ће се дешавати пред само СП. Врло је важно да наши играчи "преживе" тај период до завршетка њихових првенстава и припремни период јер у случају повреда долазимо у ситуацију да морамо да тражимо алтернативе и замене", истиче Буњевчевић.

Уочи турнира у Русији доста је непознатих у вези са тимом који ће водити селектор Младен Крстајић, да ли ће се ослонити искључиво на искусне момке који су одвели тим на СП или ће указати шансу и младим снагама. 

"Кључна ствар је да смо пласманом на СП остварили невероватан успех. Постоје толико велике репрезентације и силе које нису успеле, а ми смо се квалификовали као први у групи. Томе се не придаје толика пажња, али овај пласман је круна "каријере" ФСС. Савез мора да покуша да оствари што бољи резултат, али план савеза је дугорочније перспектива и пласман на следеће такмичење Европско првенство. Не треба дизати еуфорију јер је већ одласком остварен невероватан успех. На селектору и стурчном штабу, заједно са мном, је велика одговорност да представимо Србију што боље на СП. Ми нисмо нека претерана велесила, показаћемо свима да с нама није лако играти, сваки позитиван резултат ће бити само додатна круна на овај рад", каже бивши репрезентативац. 

Буњевчевић уочи СП истиче кључну ствар – атмосферу. 

"Много сам поносан. Играчи су после утакмице са Нигеријом показали нешто што нам даје за право да можемо да се надамо заједништву и добром другарству међу њима. А кад тога има, биће и добрих резултата. Сви смо, цео ФСС заједно са играчима, много знатижељни како ће све то изгледати, пуни смо позитивне енергије. Мислим да можемо да на најбољи могући начин презентујемо Србију на СП. Нама је најважније да главни циљ, пласман, добрим играма надогратимо за оно што нас чека у наредном периоду", закључио је Буњевчевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар