Од хероја до пропасти - Милан спрема отказ Гатузу?!

А пре само месец дан је потписао нови уговор. . .

Фудбал 16.05.2018 | 13:00
Од хероја до пропасти - Милан спрема отказ Гатузу?!
Тренер Милана Ђенаро Гатузо налази се у опасности да изгуби посао уколико се Росонери не квалификују у Европу на крају сезоне. Као замена спомиње се Маурицио Сари који је наговестио скори растанак са Наполијем.

Некадашњи везиста клуба са Сан Сира продужио је уговор прошлог месеца после добре серије резултата, али од тада су његови фудбалери забележили само две победе на седам мечева у свим такмичењима. Приде, у среду увече Милан је лагано поражен са 4:0 у финалу Купа Италије од Јувентуса, још увек нема загарантовано место ни у квалификацијама за Лигу Европе, па Газета пише да би нови неуспех још више појачао притисак на популарног Рина.

Тимови који у Серији А заврше на петом, шестом и седмом месту квалификоваће се у Лигу Европе, а Росонери су тренутно шести два кола пре краја. Ипак, најтеже их тек чека и то гостовање у Бергаму против Аталанте у недељу која има само бод мање.

Газета је уверена да ће и спортски директор Милана Масимилијано Мирабели бити смењен на крају сезоне, а да ће уместо њега доћи Кристијано Ђунтоли из Наполија. Управо он је у добрим односима са Саријем па би могао да довуче тренера заједно са собом на Сан Сиро.

Подсетимо, Маурицио Сари има у уговору откупну клаузулу од 8.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар