Od heroja do propasti - Milan sprema otkaz Gatuzu?!

A pre samo mesec dan je potpisao novi ugovor. . .

Fudbal 16.05.2018 | 13:00
Od heroja do propasti - Milan sprema otkaz Gatuzu?!
Trener Milana Đenaro Gatuzo nalazi se u opasnosti da izgubi posao ukoliko se Rosoneri ne kvalifikuju u Evropu na kraju sezone. Kao zamena spominje se Mauricio Sari koji je nagovestio skori rastanak sa Napolijem.

Nekadašnji vezista kluba sa San Sira produžio je ugovor prošlog meseca posle dobre serije rezultata, ali od tada su njegovi fudbaleri zabeležili samo dve pobede na sedam mečeva u svim takmičenjima. Pride, u sredu uveče Milan je lagano poražen sa 4:0 u finalu Kupa Italije od Juventusa, još uvek nema zagarantovano mesto ni u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa Gazeta piše da bi novi neuspeh još više pojačao pritisak na popularnog Rina.

Timovi koji u Seriji A završe na petom, šestom i sedmom mestu kvalifikovaće se u Ligu Evrope, a Rosoneri su trenutno šesti dva kola pre kraja. Ipak, najteže ih tek čeka i to gostovanje u Bergamu protiv Atalante u nedelju koja ima samo bod manje.

Gazeta je uverena da će i sportski direktor Milana Masimilijano Mirabeli biti smenjen na kraju sezone, a da će umesto njega doći Kristijano Đuntoli iz Napolija. Upravo on je u dobrim odnosima sa Sarijem pa bi mogao da dovuče trenera zajedno sa sobom na San Siro.

Podsetimo, Mauricio Sari ima u ugovoru otkupnu klauzulu od 8.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar