Ево и списка Пољске за Мундијал...

Сјајни голмани, немачки арсенал и пљусак талената из Италије! Селектор Адам Навалка објавио шири списак за Мундијал.

Фудбал 12.05.2018 | 10:00
Ево и списка Пољске за Мундијал...
Трећа репрезентација која је објавила проширени списак кандидата за Мундијал је Пољска. Селектор АдамНавалка је данас октрио листу од 35 имена на које рачуна за почетак припрема у Аустрији. На припремама ће са овог списка отпасти 12 фудбалера.

На први поглед је јасно да Пољска има три одлична голмана и да ће Навалка бити у дилеми коме да пружи предност. Са коначног списка ће као четврти голман вероватно отпасти искусни Бјалковски.

Навалка је позвао чак 11 играча из домаћих клубова, али већина њих ће вероватно отпасти са коначног списка. Пољска јавност је углавном задовољна списком и мале полемике се воде једино око играча из домаћих клубова који свакако нису кључни за игру репрезентације.

Узданице су и даље играчи из иностранства. Поготово искусна плејада из Бундеслиге попут Левандовског,Блашчиковског и Пишчека. На списку је и гомила таленатованих фудбалера из италијанске Серије А који су заблистали у претходних годину, две. Најпознатији су Милик и Зјелински из Наполија, али велики потенцијал имају иБережински, Кованцки, Линети...

Пољаци највише стрепе због форме Гжегожа Криховјака који је у ВБА играо мало и слабо ове сезоне, а замену за њега немају.

Голмани: Бартош Бјалковски (Ипсвич), Лукаш Фабијански (Свонси), Лукаш Скорупски (Рома), Војћех Шченсни (Јувентус).

Одбрана: Јан Беднарек (Саутемптон), Бартош Бережински (Сампдорија), Тијаго Ционек (СПАЛ), Камил Глик (Монако), Артур Јенџејичик (Легија), Марћин Камински (Штутгарт), Томаш Кенџјура (Динамо Кијев), Михал Паздан (Легија), Лукаш Пишчек (Борусија Дортмунд)

Везни ред: Јакуб Блашчиковски (Волфзбург), Павел Давидович (Палермо), Пржемислав Франковски (Јагјелонија), Јачек Горалски (Лудогорец), Камил Гросицки (Хал), Дамјан Кађиор (Горњик), Гжегож Криховјак (ВБА), Рафал Курзава (Горњик), Карол Линети (Сампдорија), Маћеј Макушевски (Лех), Кжижтоф Мачински (Легија), Славомир Пешко (Лехија), Маћиеј Рибус (Локомотива), Себастијан Шимањски (Легија), Пјотр Зјелински (Наполи), Шимон Журковски (Горњик).

Напад: Давид Ковнацки (Сампдорија), Роберт Левандовски (Бајерн), Аркадијуш Милик (Наполи), Криштоф Пјатек (Краковија), Лукаш Теодорчик (Андерлехт), Камил Вилчек (Брондби).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар