Evo i spiska Poljske za Mundijal...

Sjajni golmani, nemački arsenal i pljusak talenata iz Italije! Selektor Adam Navalka objavio širi spisak za Mundijal.

Fudbal 12.05.2018 | 10:00
Evo i spiska Poljske za Mundijal...
Treća reprezentacija koja je objavila prošireni spisak kandidata za Mundijal je Poljska. Selektor AdamNavalka je danas oktrio listu od 35 imena na koje računa za početak priprema u Austriji. Na pripremama će sa ovog spiska otpasti 12 fudbalera.

Na prvi pogled je jasno da Poljska ima tri odlična golmana i da će Navalka biti u dilemi kome da pruži prednost. Sa konačnog spiska će kao četvrti golman verovatno otpasti iskusni Bjalkovski.

Navalka je pozvao čak 11 igrača iz domaćih klubova, ali većina njih će verovatno otpasti sa konačnog spiska. Poljska javnost je uglavnom zadovoljna spiskom i male polemike se vode jedino oko igrača iz domaćih klubova koji svakako nisu ključni za igru reprezentacije.

Uzdanice su i dalje igrači iz inostranstva. Pogotovo iskusna plejada iz Bundeslige poput Levandovskog,Blaščikovskog i Piščeka. Na spisku je i gomila talenatovanih fudbalera iz italijanske Serije A koji su zablistali u prethodnih godinu, dve. Najpoznatiji su Milik i Zjelinski iz Napolija, ali veliki potencijal imaju iBerežinski, Kovancki, Lineti...

Poljaci najviše strepe zbog forme Gžegoža Krihovjaka koji je u VBA igrao malo i slabo ove sezone, a zamenu za njega nemaju.

Golmani: Bartoš Bjalkovski (Ipsvič), Lukaš Fabijanski (Svonsi), Lukaš Skorupski (Roma), Vojćeh Ščensni (Juventus).

Odbrana: Jan Bednarek (Sautempton), Bartoš Berežinski (Sampdorija), Tijago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monako), Artur Jendžejičik (Legija), Marćin Kaminski (Štutgart), Tomaš Kendžjura (Dinamo Kijev), Mihal Pazdan (Legija), Lukaš Pišček (Borusija Dortmund)

Vezni red: Jakub Blaščikovski (Volfzburg), Pavel Davidovič (Palermo), Pržemislav Frankovski (Jagjelonija), Jaček Goralski (Ludogorec), Kamil Grosicki (Hal), Damjan Kađior (Gornjik), Gžegož Krihovjak (VBA), Rafal Kurzava (Gornjik), Karol Lineti (Sampdorija), Maćej Makuševski (Leh), Kžižtof Mačinski (Legija), Slavomir Peško (Lehija), Maćiej Ribus (Lokomotiva), Sebastijan Šimanjski (Legija), Pjotr Zjelinski (Napoli), Šimon Žurkovski (Gornjik).

Napad: David Kovnacki (Sampdorija), Robert Levandovski (Bajern), Arkadijuš Milik (Napoli), Krištof Pjatek (Krakovija), Lukaš Teodorčik (Anderleht), Kamil Vilček (Brondbi).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar