Интеграције у ЕУ примарни циљ БиХ

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је данас у одвојеним сусретима са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак и шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком да евроатлантске интеграције остају примарни спољнополитички циљ БиХ, а актуелни реформски процеси пут на којем се тај циљ остварује.

Босна и Херцеговина 11.05.2018 | 15:15
Интеграције у ЕУ примарни циљ БиХ
Звиздић је поновио посвећеност Савјета министара реформским процесима као једином путу који води убрзаном економском развоју и побољшању животног стандарда грађана БиХ.

Он је додао да је БиХ већ важан искорак на том путу постигла предајом одговора на Упитник Европске комисије, те да очекује и скору активацију МАП-а за чланство у НАТО, што би била и значајна порука потенцијалним инвеститорима да је БиХ стабилна и безбједна земља у коју вриједи улагати, саопштено је из Савјета министара.

Звиздић је упознао амбасадоре и о активностима Савјета министара у вези са предстојећим самитом у Софији.

Током сусрета било је ријечи и о све већем проблему илегалног преласка границе и прилива миграната у БиХ, за шта је Звиздић информисао саговорнике да је Савјет министара већ реаговао и задужио надлежне институције да се укључе у рјешавању питања миграната у складу са својим надлежностима и могућностима.

Кормакова и Вигемарк су поздравили реформски ангажман Савјета министара и пружили пуну подршку њеном евроатлантском путу.

На састанцима су размијењена мишљења о усвајању Стратегије енергетског сектора и иновиране Стратегије реформе јавне управе.

(Агенције) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босњак.дк

11.05.2018 17:04

Па одлуците се, или цете са турском или еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средњи вијек

11.05.2018 21:45

Какве црне интеграције.Мозда да се интегрисете са Камором или са Ндрангетом.У којим ти облацима зивис.

Name

Директ

11.05.2018 23:34

И тако вец 15 година. Да смо се за ових 15 година бавили "само" економијом, данас бисмо били у дупло или цак тродупло бољем стању него сто јесмо. Па ви господо политицари наставите и даље да замајавате народ празним прицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњо

12.05.2018 13:29

САМО ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

12.05.2018 21:29

Господине,примате ли ви редовно плату??? Надам се да примате,наставите са демагогијом.

ОДГОВОРИТЕ