Integracije u EU primarni cilj BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je danas u odvojenim susretima sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da evroatlantske integracije ostaju primarni spoljnopolitički cilj BiH, a aktuelni reformski procesi put na kojem se taj cilj ostvaruje.

Bosna i Hercegovina 11.05.2018 | 15:15
Integracije u EU primarni cilj BiH
Zvizdić je ponovio posvećenost Savjeta ministara reformskim procesima kao jedinom putu koji vodi ubrzanom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda građana BiH.

On je dodao da je BiH već važan iskorak na tom putu postigla predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije, te da očekuje i skoru aktivaciju MAP-a za članstvo u NATO, što bi bila i značajna poruka potencijalnim investitorima da je BiH stabilna i bezbjedna zemlja u koju vrijedi ulagati, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić je upoznao ambasadore i o aktivnostima Savjeta ministara u vezi sa predstojećim samitom u Sofiji.

Tokom susreta bilo je riječi i o sve većem problemu ilegalnog prelaska granice i priliva migranata u BiH, za šta je Zvizdić informisao sagovornike da je Savjet ministara već reagovao i zadužio nadležne institucije da se uključe u rješavanju pitanja migranata u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima.

Kormakova i Vigemark su pozdravili reformski angažman Savjeta ministara i pružili punu podršku njenom evroatlantskom putu.

Na sastancima su razmijenjena mišljenja o usvajanju Strategije energetskog sektora i inovirane Strategije reforme javne uprave.

(Agencije) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bosnjak.dk

11.05.2018 17:04

Pa odlucite se, ili cete sa turskom ili eu

ODGOVORITE
Name

Srednji vijek

11.05.2018 21:45

Kakve crne integracije.Mozda da se integrisete sa Kamorom ili sa Ndrangetom.U kojim ti oblacima zivis.

Name

Direkt

11.05.2018 23:34

I tako vec 15 godina. Da smo se za ovih 15 godina bavili "samo" ekonomijom, danas bismo bili u duplo ili cak troduplo boljem stanju nego sto jesmo. Pa vi gospodo politicari nastavite i dalje da zamajavate narod praznim pricama.

ODGOVORITE
Name

Bosnjo

12.05.2018 13:29

SAMO EU

ODGOVORITE
Name

bih

12.05.2018 21:29

Gospodine,primate li vi redovno platu??? Nadam se da primate,nastavite sa demagogijom.

ODGOVORITE