Плате посланика мање за 20 одсто

Парламент Пољске, у којем доминира националистичка и евроскептична Странка закона и правде, усвојио је приједлог закона о смањењу плата посланика за 20 одсто након што је јавност критиковала финансијске бонусе министара.

Свијет 11.05.2018 | 09:05
Плате посланика мање за 20 одсто
Парламент је усвојио приједлог закона већином од 240 гласова, а главне опозиционе странке биле су уздржане, јавила је државна агенција ПАП.

Приједлогом закона зараде посланика биће смањене са садашњег нивоа од 10.000 злота /2.802 долара/ мјесечно након што је бивши премијер Беата Шидло прошле године одлучила да исплати себи и својим министрима бонусе у вриједности од више од десет просјечних мјесечних зарада.

Подршка владајућој странци од тада је ослабила, а на то су утицали још неки фактори.

Лидер странке Јарослав Качињски прошлог мјесеца је позвао министре да уплате своје финансијске бонусе у добротворне сврхе и најавио смањење плата посланика. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

www.независникандидат.инфо

11.05.2018 07:23

ПЛАТЕ ПАРЛАМЕНТАРАЦА ТРЕБА ДА ПРЕДСТАВЉАЈУ СЛИКУ СТАЊА У ДРУСТВУ, ОДНОСНО ТРЕБА ДА БУДУ У СКЛАДУ СА СТАЊЕМ У ДРУСТВУ И СТАНДАРДОМ СТАНОВНИСТВА. ТО ТРЕБА ДА ВАЗИ И ЗА ОСТАЛЕ (МИНИСТРЕ И ДРУГЕ). ТАКОДЈЕ, ПЛАТЕ ДИРЕКТОРА И ИЗВРСНИХ ДИРЕКТОРА, КОЈЕ ПОСТАВЉА ВЛАСТ, У СВИМ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА КОЈИ СУ ГУБИТАСИ (ЈАВНА ПРЕДУЗЕЦА, ФОНДОВИ ИТД) ТРЕБА ДА БУДУ У ИЗНОСУ ПРОСЈЕЦНЕ ПЛАТЕ ДОК БИЉЕЗЕ МИНУС ПОСЛОВАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

11.05.2018 09:36

Ја помисли код нас,па се мал не шлогирах,Наши спасиоци,наши заштитници.

ОДГОВОРИТЕ