ШВА: Честитај им титулу, па их онда понизи!

Базел осрамотио Јанг Бојс у великом дербију Швајцарске - 5:1!

Фудбал 11.05.2018 | 10:15
ШВА: Честитај им титулу, па их онда понизи!
Некако се наслућивало да ће Базел пред својом публиком уништити новог шампиона Швајцарске у великом дербију након што ниједном током сезоне није успео да га победи, али да ће им честитати титулу "петардом", мало ко је очекивао.

Пре неколико недеља клуб са Сент Јакобса је закупио целу страну у Блику (најтиражнијим тамошњим новинама) и честитао прву титулу после 32 године великом ривалу из Берна, а данас га је на свом терену просто понизио и победом од 5:1 подсетио да осам година узастопне доминације нису биле случајне.

Већ после два минута игре Ељунуси је сјајно промешао одбрану Јанг Бојса и отворио голгетерски конто, а у 26. управо је Норвежанин асистирао Ајетију за 2:0.

Немоћан је био Јанг Бојс који је доста убедљиво стигао до титуле, а Лука Цуфи, још једном Ајети и Димитри Оберлан су головима у другом полувремену повисли на великих 5:0. Све што је шампион урадио био је почасни гол Фаснахта у 89. на асистенцију Миралема Сулејманија, који су и навијачи Базела прославили громогласно, ругајући се гостима.

И то је дерби...

ШВАЈЦАРСКА 1 - 34. коло

Базел - Јанг Бојс 5:1 (2:0)
Лугано - Лозана 2:0 (0:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар