ŠVA: Čestitaj im titulu, pa ih onda ponizi!

Bazel osramotio Jang Bojs u velikom derbiju Švajcarske - 5:1!

Fudbal 11.05.2018 | 10:15
ŠVA: Čestitaj im titulu, pa ih onda ponizi!
Nekako se naslućivalo da će Bazel pred svojom publikom uništiti novog šampiona Švajcarske u velikom derbiju nakon što nijednom tokom sezone nije uspeo da ga pobedi, ali da će im čestitati titulu "petardom", malo ko je očekivao.

Pre nekoliko nedelja klub sa Sent Jakobsa je zakupio celu stranu u Bliku (najtiražnijim tamošnjim novinama) i čestitao prvu titulu posle 32 godine velikom rivalu iz Berna, a danas ga je na svom terenu prosto ponizio i pobedom od 5:1 podsetio da osam godina uzastopne dominacije nisu bile slučajne.

Već posle dva minuta igre Eljunusi je sjajno promešao odbranu Jang Bojsa i otvorio golgeterski konto, a u 26. upravo je Norvežanin asistirao Ajetiju za 2:0.

Nemoćan je bio Jang Bojs koji je dosta ubedljivo stigao do titule, a Luka Cufi, još jednom Ajeti i Dimitri Oberlan su golovima u drugom poluvremenu povisli na velikih 5:0. Sve što je šampion uradio bio je počasni gol Fasnahta u 89. na asistenciju Miralema Sulejmanija, koji su i navijači Bazela proslavili gromoglasno, rugajući se gostima.

I to je derbi...

ŠVAJCARSKA 1 - 34. kolo

Bazel - Jang Bojs 5:1 (2:0)
Lugano - Lozana 2:0 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar